Kosovo i Metohija

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje zatvoreni za ulazak na Kosovo i Metohiju

Granični prelaz Jarinje, foto: Google maps

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Nakon nedeljnog sukoba u selu Banjska na Kosovu, kosovska policija je blokirala pristup putevima koji vode ka tom području, uključujući i prelaze Brnjak i Jarinje iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici. Saobraćaj u suprotnom smeru, od Severne Mitrovice ka centralnoj Srbiji, nastavlja se bez problema.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je u nedelju zatvorilo ove prelaze na severu Kosova kao odgovor na incident u selu Banjska. Još uvek nije poznato kada će prelazi ponovo biti otvoreni za normalan saobraćaj.

Situacija na prelazima Jarinje i Brnjak ostaje nepromenjena, ograničavajući ulazak putničkih automobila i pešaka na Kosovo, dok se izlazak sa Kosova i dalje dozvoljava, prenosi Kosovo onlajn. Građani su obavešteni da prate najnovije vesti i informacije kako bi bili informisani o eventualnim promenama u situaciji na ovim prelazima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest!

Završeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija–Bugarska

Šta mislite o tome?

MEDIJI: Engleska – Srbija, meč visokog rizika?!

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama