Kosovo i Metohija

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje zatvoreni za ulazak na Kosovo i Metohiju

Granični prelaz Jarinje, foto: Google maps

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Nakon nedeljnog sukoba u selu Banjska na Kosovu, kosovska policija je blokirala pristup putevima koji vode ka tom području, uključujući i prelaze Brnjak i Jarinje iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici. Saobraćaj u suprotnom smeru, od Severne Mitrovice ka centralnoj Srbiji, nastavlja se bez problema.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je u nedelju zatvorilo ove prelaze na severu Kosova kao odgovor na incident u selu Banjska. Još uvek nije poznato kada će prelazi ponovo biti otvoreni za normalan saobraćaj.

Situacija na prelazima Jarinje i Brnjak ostaje nepromenjena, ograničavajući ulazak putničkih automobila i pešaka na Kosovo, dok se izlazak sa Kosova i dalje dozvoljava, prenosi Kosovo onlajn. Građani su obavešteni da prate najnovije vesti i informacije kako bi bili informisani o eventualnim promenama u situaciji na ovim prelazima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja