Novo hapšenje Srba

Na Jarinju uhapšen Srbin dok je išao na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića

Policija Srbije, arhiva

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je Srbin Lazar J. iz Zvečana uhapšen danas od strane „kosovske policije“ na Jarinju, dok je sa porodicom, prijateljima i sunarodnicima krenuo na sahranu tragično stradalog Stefana Nedeljkovića, koji će biti ispraćen na večni počinak u Vrnjačkoj Banji.

Ovaj nečovečni i necivilizacijski čin pokazuje svu antisrpsku prirodu i pravo lice režima Aljbina Kurtija i Prištine kojima ništa nije sveto, pa i trenutak najveće tuge i žalosti Srba koriste za ugnjetavanje i obračun sa našim narodom.

Srbima se na Kosovu i Metohiji ruše i skrnave grobovi, a sada se hapse u trenutku kada na večni počinak ispraćaju svog sunarodnika, što je nezabeleženo bilo gde u svetu, ali će i na ovu torturu međunadodna zajednica ostati nema.

Lazar je bez razloga izveden iz automobila, u kome se nalazio i priveden je na prelazu Jarinje, dok je ostala kolona Srba koja je krenula na sahranu nastavila put Vrnjačke Banje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je advokata koji pokušava da utvrdi sve okolnosti njegovog hapšenja.

Trenutak koji je Priština izabrala za privođenje Lazara J. pokazuje direktnu i sračunatu nameru Kurtija i njegovih ekstremista da Srbima zagorčaju život, da ih hapšenjima, lažnim optužnicama, prebijanjima, vređanjima po nacionalnoj osnovi nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta i sever Kosova i Metohije etnički očiste od Srba.

Za sve to vreme međunarodna zajednica ćuti i nemo posmatra iživljavanje i progon Srba, nevoljna da urazumi Kurtija i spreči ga da zapali bure baruta na ovim prostorima, navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom

COVID 19

U Srbiji potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kultura i umetnost

Otvorena izložba „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu

Do 35 godina starosti

Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva na kurs za podoficire