Neviđeno

FOTO+VIDEO: Lisica u centru Svrljiga nosila plen kroz gradsku noć

Lisica na autobuskoj stanici u Svrljigu, foto: Svrljiške novine, video

Jutros oko 2.30 sati, na autobuskoj stanici u Svrljigu, građani su bili svedoci neočekivanog prizora kada je lisica primećena kako nosi plen u ustima. Očevidci tvrde da je reč o pregaženoj mački koja se nalazila nedaleko od mesta gde su primetili lisicu. Prvi put primećena u dvorištu osnovne škole, lisica je prešla ulicu i sišla niz stepenice kod autobuskih perona, što je izazvalo uznemirenje među građanima.

Lisica na autobuskoj stanici u Svrljigu, foto: Svrljiške novine, video
Lisica na autobuskoj stanici u Svrljigu, foto: Svrljiške novine, video

Građani su uspeli da zabeleže ovaj neobičan događaj fotografijama i video snimcima. Brzo su se uputili ka mestu gde se nalazila lisica, a ona je, nakon što je pogledala u pravcu vozača, nonšalantno otišla u drugom pravcu.

S obzirom na retkost ovakvih susreta divljih životinja u gradskom okruženju, zabrinuti građani apeluju na nadležne da preduzmu odgovarajuće mere opreza zbog mogućnosti besnila kod ove životinje.

Svrljig je okružen bogatim šumskim područjima i planinama, gde je prisutna raznovrsna divlja fauna, ali je ovo prvi put da se lisica ili neka druga divlja životinja spustila u grad.

Ovakvi incidenti ukazuju na potrebu za dodatnim merama kontrole i edukacije o suživotu sa divljim životinjama u urbanim sredinama.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom