Nišavski okrug

Ministarka Darija Kisić Otvorila 6. Sajam Zimnice u Svrljigu Povodom Međunarodnog Dana Žena sa Sela

Darija Kisić na otvaranju Sajma, foto: R.D.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije, Darija Kisić, danas je svečano otvorila tradicionalni 6. Sajam zimnice u Svrljigu, povodom Međunarodnog Dana Žena sa Sela. Ova manifestacija je posvećena podršci ženama sa sela i promociji njihovog doprinosa društvu.

Ministarka Kisić, u svom govoru, istakla je ključnu ulogu žena u jačanju srpskog društva. „Na ženama počiva cela snaga našeg društva, jer one su temelj porodice, a porodice su temelj države,“ rekla je ministarka.

Ovaj Sajam zimnice pruža priliku da se pokaže koliko su žene sa sela vredne, sposobne i koliko umeju. „Kada vidim ove vredne žene koje već godinama prave različite specijalitete, ponovo se potvrđuje koliko smo vredni i radni, i koliko je divna naša tradicija,“ dodala je ministarka.

Ministarka je istakla da Vlada Srbije podržava aktivnosti koje doprinose očuvanju života na selu, jer to je suština opstanka države koja neguje svoju tradiciju i vrednu radnu snagu.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviće da podržava sve pronatalitetne mere koje se sprovode u opštini Svrljig, sa ciljem da omogući ostanak ljudi na selu, podstakne rađanje više dece i obezbedi ženama sa sela mogućnost da, osim brige o svojim porodicama, razvijaju i svoje uspešne biznise.

Ovom prilikom, ministarka Darija Kisić je izrazila svoju podršku ženama sa sela i obećala dalju podršku Vlade Srbije kako bi unapredila njihove uslove života i doprinela razvoju ruralnih zajednica.

Prisutnima su se obratili i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić koji su govorili o značaju ove manifestacije, koja ima za cilj promociju zdrave hrane, a prvenstveno rad i zalaganje žena na selu.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom