Sela najugroženija

Svrljig pod snegom i bez struje

Pogled na zgradu opštine Svrljig, foto: Niške novine

U jučerašnjem danu, svrljiška opština suočila se s ozbiljnim izazovima usled snežnih neprilika. Sva sela u okolini, pod težinom snega pomešanog s kišom, ostala su bez električne energije, prouzrokujući značajne poteškoće za lokalno stanovništvo.

Problemi sa strujom nastali su zbog naglog povećanja težine snega koji se, nakon toga, ledio, uzrokujući pucanje spojeva žica. Prva sela prema Staroj Planini izolovana su od ostatka opštine, a situacija se brzo pogoršala, obuhvatajući seoska naselja i na suprotnoj strani, ka Popšici.

Opština Svrljig se suočavala s izazovima od ponoći, pokušavajući održati stabilnost električnog sistema. Nažalost, u 3:30h ujutru, došlo je do potpune obustave električne energije koja je trajala sve do 14:30h, ostavljajući Svrljig bez struje gotovo 12 sati.

Predsednik opštine Miroslav Marković održao je hitan sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Svrljig, okupivši predstavnike Elektroprivrede Srbije (EPS) kako bi pronašli rešenje i ublažili posledice ovog izuzetno teškog perioda. Lokalne vlasti aktivno su se uključile u napore kako bi sanirale štetu i pružile podršku građanima koji su bili pogođeni ovim iznenadnim prekidom snabdevanja električnom energijom.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Obaveštenje

Provera ispravnosti sistema za javno uzbunjivanje u gradu Nišu!

Potvrđeno

Od danas jedinstveno tržište rada Srbije, Albanije i Severne Makedonije

Nišlija

Zoran Maksimović posvetio pesme Nišu i Niškoj Banji, mestima koja su mu u srcu

Dobra vest za poljoprivrednike

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu