Škole širom Srbije dobile 7.000 računara

ministarstvo

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je doniralo 7.000 računara i 480 štampača osnovnim i srednjim školama širom Srbije u cilju unapređenja procesa nastave.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je da će ova podrška biti značajna u obavljanju redovnih aktivnosti, ali i u daljem obrazovanju o digitalnoj pismenosti, kako nastavnika, tako i učenika.

Pandemija koronavirusa pokazala je koliko je sve što smo uradili na polju digitalizacije pre pandemije bilo važno da brzo reagujemo i obezbedimo usluge na svim nivoima našim građanima, pa tako i u oblasti obrazovanja, rekao je Ružić, uz napomenu da je onlajn nastava zamenila redovnu, ali da učenici i studenti nisu bili uskraćeni za potrebno znanje.

On je ukazao na to da, iako se danas u svim osnovnim i srednjim školama odvija neposredna nastava, ova oprema služi za dalje usavršavanje nastavnika, podršku učenicima i digitalizaciju nastavnih procesa.

Početkom oktobra anketirali smo škole o njihovim potrebama i iako ovom opremom ne rešavamo sve zahteve, važno je da tu podršku školama činimo kontinuirano i neprestano, istakao je prvi potpredsednik Vlade i najavio da će u 2022. godini biti dodeljeno skoro 20.000 računara.

Izvor: Vlada Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Evo šta je ustvari to

ŠTA JE ŠUŠTAVAC KOJI JE POKOSIO KRAVE NA STROJ PLANINI

Neophodna vakcinacija

Ozbiljna kriza na Staroj planini: Od šuštavca uginulo šest krava, apel za hitnu vakcinaciju stoke

Hronika

Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena (FOTO)

Korona

Nesigurna epidemiološka situacija u južnobačkom okrugu: Prisustvo omikron podsoja „Eris“