Od 29. novembra neposredna nastava u svim školama

ministarstvo

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo odluku da se od ponedeljka, 29. novembra, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model nastave, odnosno da učenici nastavu pohađaju neposredno.

U saopštenju se navodi da Tim na nedeljnom nivou, na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 19. do 23. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 918 (0,12 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je osam odeljenja (0,02 odsto) sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 odeljenja (0,27 odsto) sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, u pomenutom periodu bilo je šest grupa (0,02 odsto) u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika).

Izvor: Vlada Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Vera

Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Velika suma novca! ! !

Doljevčanin stekao sedam miliona evra utajom poreza i prevarama u Nemačkoj! UHAPŠEN U NIŠU

Politika je...

SVRLJIG: Na lokalne izbore u koaliciji SNS-SPS-ZAVETNICI

Obaveštenje za vozače

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta