Zabrinjavajuće

Alarmantno povećanje broja obolelih od koronavirusa

korona slike

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, izvestila je o zabrinjavajućem porastu broja obolelih od koronavirusa tokom protekle nedelje u poređenju sa prethodnim sedmicama. Iako se ne razmatra uvođenje drastičnih mera, ministarka je apelovala na građane da budu oprezni i pridržavaju se preventivnih mera, posebno u bolničkim okruženjima.

Od ukupno 19.321 testiranog lica, 3.848 je bilo pozitivno na kovid-19, a zapaženi deo obolelih nije pokazivao simptome bolesti.

„Važno je da ostanemo oprezni. Osobama sa hroničnim oboljenjima snažno preporučujem vakcinaciju, dok oni koji su zdravi treba da budu pažljivi pri kontaktu sa drugima i da provere njihov zdravstveni status. Nema potrebe za panikom, već je potrebno da budemo odgovorni, kao što to činimo u borbi protiv običnog gripa“, istakla je ministarka Grujičić.

Što se tiče sudbine kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, ministarka je objasnila da će bolnica u Kruševcu biti integrisana sa opštom bolnicom u tom gradu, budući da ne postoje pravni problemi u vezi sa vlasništvom. Sa druge strane, situacija u Batajnici je složenija, jer zemljište na kojem se nalazi objekat je i vojno i privatno vlasništvo.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)