Policija

Mere pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola i u narednom periodu

Policija, ilustracija, pixabay.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije sankcionisali ukupno 15.411 prekršaja u okviru akcije „Škola“, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju.

Čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača.

Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Pored toga, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola, a 13 dece lake.

Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta i da je Srbija Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima usvojila viziju nula poginule dece u saobraćaju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja