Hronika

Uhapšene tri osobe zbog nameštanja digitalnih igara na sreću

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili A. S. (1998), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara.

Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Ona je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a uhapšeni su i P. S. (1998) i D. S. (1998) koji se terete za isto delo u pomaganju.

A. S. se sumnjiči za to da je od 7. maja do 20. juna ove godine, u više navrata, iskorišćavanjem svog polažaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, pristupala bazi podataka pojedinih digitalnih igara na sreću u vlasništvu firme u Nišu gde je radila, a koje se priređuju posredstvom kladionica-operatera, gde je, kako se sumnja, vršila izmenu redovnog toka igara.

Kako se sumnja, ona je upotrebom odgovarajućeg koda menjala digitalne podatke u igrama, a samim tim i sled događaja, i na taj način omogućila korisnicima igara P. S. i D. S. posebne bonuse i tako im pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.292.575 dinara, za koliko je oštetila privredno društvo.

Prilikom pretresa stana u kom borave A. S. i P. S. pronađeno je oko 6,7 miliona dinara i vredni satovi, a oduzet je i jedan automobil.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja