Спрема се онлајн настава за септембар месец!?

Брнабић: “Ми радимо даље на увођењу нових дигиталних уџбеника, настава се снима, наћи ћемо најбољи модел.”

Фото:пиксабеј, илустрација
Фото:пиксабеј, илустрација

На данашњој конференцији Кризног штаба говорили су премијерка Ана Брнабић и епидемиолог Предраг Кон, а једна од тема био је и почетак школске година. Већ неколико недеља се полемише о предлогу који је изнело Министарство и о моделима који су великом делу родитеља и наставника деловали нелогично.

“Министарство просвете је нама упутило предлог, али ми још нисмо одлучили какви ће се модели наставе примењивати. Даћемо јасне препоруке кад за то дође време. Пажљиво сам слушала Шарчевића и знам све предлоге, али ја тежим да дамо јасне критеријуме на основу којих ће школе одлучити шта да раде. Не бих школама оставила да потпуно сами доносе одлуке, увела бих стриктније и јасније критеријуме.” – каже премијерка.

Она додаје и да је онлајн настава добро радила, дала добре резултате и то захваљујући свему што је урађено у дигитализацији образовања. Рекла је и да смо једина земља у Европи која није изгубила ниједан дан наставе.

На ову тему и др Кон је додао да  је настава подељена по циклусима, више се рачуна на онлајн наставу, посебно у средњим школама, а за млађе се планира да се настава обави у школи.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: