Onlajn nastava

Sprema se onlajn nastava za septembar mesec!?

Foto:piksabej, ilustracija

Brnabić: “Mi radimo dalje na uvođenju novih digitalnih udžbenika, nastava se snima, naći ćemo najbolji model.”

Foto:piksabej, ilustracija
Foto:piksabej, ilustracija

Na današnjoj konferenciji Kriznog štaba govorili su premijerka Ana Brnabić i epidemiolog Predrag Kon, a jedna od tema bio je i početak školske godina. Već nekoliko nedelja se polemiše o predlogu koji je iznelo Ministarstvo i o modelima koji su velikom delu roditelja i nastavnika delovali nelogično.

“Ministarstvo prosvete je nama uputilo predlog, ali mi još nismo odlučili kakvi će se modeli nastave primenjivati. Daćemo jasne preporuke kad za to dođe vreme. Pažljivo sam slušala Šarčevića i znam sve predloge, ali ja težim da damo jasne kriterijume na osnovu kojih će škole odlučiti šta da rade. Ne bih školama ostavila da potpuno sami donose odluke, uvela bih striktnije i jasnije kriterijume.” – kaže premijerka.

Ona dodaje i da je onlajn nastava dobro radila, dala dobre rezultate i to zahvaljujući svemu što je urađeno u digitalizaciji obrazovanja. Rekla je i da smo jedina zemlja u Evropi koja nije izgubila nijedan dan nastave.

Na ovu temu i dr Kon je dodao da  je nastava podeljena po ciklusima, više se računa na onlajn nastavu, posebno u srednjim školama, a za mlađe se planira da se nastava obavi u školi.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt

Ekonomija

Poskupljuje kafa od 1. jula?!

Srbija

Posle 24 godine ponovo igramo na Evropskom prvenstvu u fudbalu!