Градоначелница уручила заштитну опрему Дому здравља Ниш

Дом здравља Ниш добио је од Града опрему и дезинфекциона средства, знајући да је ова здравствена установа једна од најоптерећенијих када је у питању ситуација са коронавирусом, али и у кампањи вакцинације становништва. 

Илустрација, фото: pixabay.com
Илустрација, фото: pixabay.com

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски поручила је да се до сада вакцинисало 65.000 људи и да Ниш предњачи у односу на Србију.

Нишки Дом здравља је похваљен од стране председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић, рекла је Драгана Сотировски.

Она је упозорила да се у Нишу, али и у Србији повећава број новозаражених и да то није добро.

Драгана Сотировски је апеловала на суграђане да се не опусте после вакцине, већ да заштите и себе и друге поштујући препоруке епидемиолога. Појачан је рад комуналне милиције и санитарне инспекције, а ванредна ситуација проглашена у Нишу даје могућност увођења ригорознијих мера од сада важећих.

Управљаћемо се за сада према одлукама републичког Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, напоменула је Драгана Сотировски.

Захваљујући на донацији, директор Дома здравља проф. др Милорад Јеркан рекао је да Дом здравља има на располагању четири врсте вакцина, да се вакцинација одвија према унапред утврђеном плану и без застоја.

Иначе, Дому здравља Ниш су уручени заштитни комбинезони, мантили, каљаче, заштитне маске и дезинфекциона средства.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: