Gradonačelnica uručila zaštitnu opremu Domu zdravlja Niš

dom zdravlja

Dom zdravlja Niš dobio je od Grada opremu i dezinfekciona sredstva, znajući da je ova zdravstvena ustanova jedna od najopterećenijih kada je u pitanju situacija sa koronavirusom, ali i u kampanji vakcinacije stanovništva. 

Ilustracija, foto: pixabay.com
Ilustracija, foto: pixabay.com

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poručila je da se do sada vakcinisalo 65.000 ljudi i da Niš prednjači u odnosu na Srbiju.

Niški Dom zdravlja je pohvaljen od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, rekla je Dragana Sotirovski.

Ona je upozorila da se u Nišu, ali i u Srbiji povećava broj novozaraženih i da to nije dobro.

Dragana Sotirovski je apelovala na sugrađane da se ne opuste posle vakcine, već da zaštite i sebe i druge poštujući preporuke epidemiologa. Pojačan je rad komunalne milicije i sanitarne inspekcije, a vanredna situacija proglašena u Nišu daje mogućnost uvođenja rigoroznijih mera od sada važećih.

Upravljaćemo se za sada prema odlukama republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, napomenula je Dragana Sotirovski.

Zahvaljujući na donaciji, direktor Doma zdravlja prof. dr Milorad Jerkan rekao je da Dom zdravlja ima na raspolaganju četiri vrste vakcina, da se vakcinacija odvija prema unapred utvrđenom planu i bez zastoja.

Inače, Domu zdravlja Niš su uručeni zaštitni kombinezoni, mantili, kaljače, zaštitne maske i dezinfekciona sredstva.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom