Podelite svi ovu informaciju

Aniki hitno potrebna pomoć svih nas – za mesec dana neophodno skupiti još milion evra

Dvogodišnjoj Aniki Pavlović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2, potrebna je pomoć svih nas. Neophodan joj je lek koji košta više od dva miliona evra, a do sada je prikupljena polovina novca. Do sredine decembra potrebno je prikupiti i ostatak.

Anikina majka, Ivanka Pavlović, apeluje da svako ko može pošalje jedan SMS, jer time šalje Aniku direktno na terapiju.

https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/11/15/17487278/anika-151120.mp4

„Mi osećamo sada da Srbija diše za Aniku i jedino joj tako i možemo omogućiti da i sama prodiše punim plućima. Mi smo svesni da je jedan milion evra mnogo novca, ali 200 dinara što je cena jednog SMS-a nije tako mnogo. Ako svako ko može pošalje jedan SMS on šalje Aniku direktno na terapiju“, poručuje Ivanke Pavlović.

Nedavno je proslavila drugi rođendan. I to je dobra vest, jer Anika boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2, opake i retke bolesti zbog koje oboleli neretko ne dočekaju drugi rođendan. Uspela je da napravi važan korak i nadmudri bolest, ali sada joj je neophodna pomoć svih nas.

Da Anika nastavi da živi, neophodan joj je lek koji košta više od dva miliona evra. Do sada je prikupljeno pola. Do sredine decembra neophodno je prikupiti i ostatak novca.

„Ukoliko se terapija bude odlagala Anika neće ispunjavati kriterijum vezan za težinu i za uzrast i ako prekorači kriterijum doktori ne mogu da garantuju bezbednost“, ukazuje Ivanka.

Anika od svog drugog meseca prima lek koji joj pomaže da se uspori napredovanje bolesti. Ali, kako vreme odmiče, ona sve teže diše i guta i potrebno je sve više aparata da se Anika održi u životu.

Lek za koji se prikuplja novac, vraća i nadu. Jedna injekcija utiče na ispravljanje gena kako bi počeo da se proizvodi protein neophodan za Anikin život.

Anika je veliki borac

Ivanka kaže da Anika ima dobre i loše dane. U lošim danima, kako ističe, ne može da dođe do vazduha i bori se za dah, guši se. Dodaje i da su to veoma stresni trenuci za celu porodicu, jer je bolest podmukla i neizvesna i nikad se ne zna šta nam sutra nosi, a sada i s koronom rizik je još veći i pritisak raste.

„Mi smo sada u izolaciji da bismo je zaštitili od infekcija bilo koje vrste, jer za nju one mogu biti veoma opasne. Ali Anika je veliki borac, mi je zovemo lavić, dosta toga je izdržala do sada i mi smo sigurni da će prevazići ovu poslednju prepreku i doći do svoje terapije“, kaže Ivanka.

U toku je aukcija kuće na Rudniku, koju su oglasili brat i sestra. I jedan bajker sa Rudnika ponudio je kuću na prodaju. Ragbisti Partizana oglasiće svoj pehar na aukciji 21. novembra.

Svako ko može neka pošalje broj 858 na 3030, ko može i više, neka pomogne.

A u pomoć nas zovu i druga deca. Zato i za Aniku, Olivera, Minju, a ima još dece kojoj je neophodan ovaj lek, za sve njih na licitaciji je i ograničen broj knjiga „Dnevnik ratnog hirurga“ čuvenog hirurga Laze. Jer, Miodrag Lazić je spasao na stotine dečjih života. To su njegovi lični primerci knjige ili njegovih prijatelja i humanih ljudi.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom