СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Повећање плата и пензија, помоћ младима

Од 1. новембра идемо на повећање пензија за 9 одсто, онда идемо од јануара на још 12,1 одсто. Укупно ће повећање пензија износити 20,2 и 20,8 одсто, рекао је председник Србије Александар Вучић у данашњем обраћању. Он је најавио и да ће млади добити по 5.000 динара пред Нову годину.

Он је истакао да „коначно да пензионерима нешто вратимо“.

Новац, илустрација, фото: М.М.
Новац, илустрација, фото: М.М.

Тиме ће просечна пензија око 323 евра, или око 38.000 динара. Повећање плата у јавном сектору 12,5 одсто, у јавом сектору, за војна лица 20-ак одсто – рекао је председник.

Председник Србије рекао је да држава у фебруару и у јуну већ исплаћивала новац младима и да ће, пред Нову годину, кренути пријава за нову новчану помоћ државе.
Даћемо пред Нову годину, ићи ће пријављивање од 1. до 15. децембра. Онда ћемо пред Нову годину исплатити 5.000 динара свим младим људима који се буду пријавили по истој процедури као и раније. То је новогодишњи поклон и то је оно што фискално себи можемо да приуштимо. Рачунамо да је то око 45 милиона евра и то је оно што можемо да издржимо, а да не појачамо значајно дефицит и на било који начин угрозимо нашу земљу – рекао је он.

 

 

Извор: Блиц

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: