SJAJNE VESTI! Povećanje plata i penzija, pomoć mladima

Od 1. novembra idemo na povećanje penzija za 9 odsto, onda idemo od januara na još 12,1 odsto. Ukupno će povećanje penzija iznositi 20,2 i 20,8 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju. On je najavio i da će mladi dobiti po 5.000 dinara pred Novu godinu.

On je istakao da „konačno da penzionerima nešto vratimo“.

Novac, ilustracija, foto: M.M.
Novac, ilustracija, foto: M.M.

Time će prosečna penzija oko 323 evra, ili oko 38.000 dinara. Povećanje plata u javnom sektoru 12,5 odsto, u javom sektoru, za vojna lica 20-ak odsto – rekao je predsednik.

Predsednik Srbije rekao je da država u februaru i u junu već isplaćivala novac mladima i da će, pred Novu godinu, krenuti prijava za novu novčanu pomoć države.
Daćemo pred Novu godinu, ići će prijavljivanje od 1. do 15. decembra. Onda ćemo pred Novu godinu isplatiti 5.000 dinara svim mladim ljudima koji se budu prijavili po istoj proceduri kao i ranije. To je novogodišnji poklon i to je ono što fiskalno sebi možemo da priuštimo. Računamo da je to oko 45 miliona evra i to je ono što možemo da izdržimo, a da ne pojačamo značajno deficit i na bilo koji način ugrozimo našu zemlju – rekao je on.

 

 

Izvor: Blic

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom