Pomozimo Filipu Jankoviću da pobedi leukemiju

Filip Janković ima svega četiri godine, a od rođenja vodi bitku sa brojnim zdravstvenim problemima. Porodica ovog dečaka sada je suočena sa još jednim iskušenjem.

Pomoć, ilustracija, piksabaj, autor: Myriam
Pomoć, ilustracija, piksabaj, autor: Myriam

Naime, Filipu je nedavno dijagnostikovana i leukemija, a za lečenje u Rusiji potrebno je sakupiti novac do 17. marta 2021. godine.

Kako bi pobedio tu bolest, neophodno je presađivanje koštane srži u Rusiji, a za ovu intervenciju potreban je novac, koji porodica dečaka samostalno ne može da obezbedi.
Porodica Janković u kojoj raste troje zlatne dece, živi u veoma skromnim uslovima i kao podstanari u beogradskom naselju Mirijevo, svakodnevno se suočavaju sa problemima.

Kako bi pomogli ovom dečaku u najtežoj životnoj borbi, obratila nam se gospođa Verica Janković, dečakova mama, sa molbom za pomoć u lečenju Filipa.

„Pozivamo sve građane da pomognu mom čedu. Puno nam je teško, a ostalo je jako malo vremena“, kaže Filipova mama Verica.

Do sada su mnogi pomogli, ali je problem što je ostalo još malo vremena do intervencije, a još uvek nema dovoljno sredstava za lečenje. Rok da se prikupi novac je 17. mart 2021. godine, a ova hrabra majka troje dece, od kojih najmlađa devojčica ima svega deset meseci, sa strepnjom u glasu kaže da ne zna šta da kaže svom dečaku, koji je svestan da se s njim dešava nešto što on ne razume.

Ipak, vera u Gospoda, ovu blagočestivu porodicu ne napušta, ali ni vera u dobre ljude gde god oni živeli.

I parohijski sveštenik Jankovića protojerej-stavrofor Miloš Mićić napisao je molbu vernom narodu da pomognu ovoj porodici u lečenju deteta, ukazavši da porodica živi u izuzetno teškim finansijskim okolnostima.

Filipu možemo pomoći uplatom novčanih donacija, koliko je ko u mogućnosti, na račun u Komercijalnoj banci 205-9001025673785-34.

Izvor: Niške vesti

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom