Podrška države od velikog značaja za privredu

Izvor: freepik.com, autor: slon.pics

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković izjavila je  da je podrška u vidu isplate polovine minimalne zarade za tri meseca za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća jasan pokazatelj da je država tu za privredu i svoje građane u izazovnim vremenima.

Izvor: freepik.com, autor: slon.pics
Izvor: freepik.com, autor: slon.pics

Atanasković je istakla da je država, zahvaljujući adekvatnim merama, uspela da sačuva privredu i podrži privrednike u okviru svojih mogućnosti.

Ona je ukazala na to da svi ekonomski pokazatelji govore da naša zemlja ima najbolji rezultat kada je reč o privrednom rastu u Evropi i da smo na dobrom putu da taj trend i nastavimo.

Prema njenim rečima, novim paketom ekonomske pomoći obuhvaćeni su i zaposleni u ugostiteljstvu, turističkim, rentakar agencijama, hotelijeri, ali i u sektoru prevoznika putnika u drumskom saobraćaju.

Ovi sektori su teško pogođeni krizom usled koronavirusa, te je upravo zato pomoć države od ključnog značaja, ukazala je Atanasković i dodala da ekonomski pokazatelji ukazuju na to da ćemo kraj epidemije dočekati sa što manje posledica, što je rezultat odgovorne politike koju vodimo.

Optimizam je realan, što potvrđuju i prognoze Evropske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda, koji nam predviđaju veću otpornost i rast u trenutnoj globalnoj krizi nego drugim državama, zaključila je ona.

Izvor: Vlada Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom