Подршка државе од великог значаја за привреду

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић изјавила је  да је подршка у виду исплате половине минималне зараде за три месеца за предузетнике, микро, мала, средња и велика предузећа jасан показатељ да је држава ту за привреду и своје грађане у изазовним временима.

Извор: freepik.com, аутор: slon.pics
Извор: freepik.com, аутор: slon.pics

Атанасковић је истакла да је држава, захваљујући адекватним мерама, успела да сачува привреду и подржи привреднике у оквиру својих могућности.

Она је указала на то да сви економски показатељи говоре да наша земља има најбољи резултат када је реч о привредном расту у Европи и да смо на добром путу да тај тренд и наставимо.

Према њеним речима, новим пакетом економске помоћи обухваћени су и запослени у угоститељству, туристичким, рентакар агенцијама, хотелијери, али и у сектору превозника путника у друмском саобраћају.

Ови сектори су тешко погођени кризом услед коронавируса, те је управо зато помоћ државе од кључног значаја, указала је Атанасковић и додала да економски показатељи указују на то да ћемо крај епидемије дочекати са што мање последица, што је резултат одговорне политике коју водимо.

Оптимизам је реалан, што потврђују и прогнозе Европске комисије и Међународног монетарног фонда, који нам предвиђају већу отпорност и раст у тренутној глобалној кризи него другим државама, закључила је она.

Извор: Влада Србије

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379