Dobra vest

Usvojen program rasporeda korišćenja subvencija za hotelijere

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Program rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID–19 izazvane virusom SARS – COV2.

Hotel, ilustracija, foto: Piksabej
Hotel, ilustracija, foto: Piksabej

Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji, kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti.

Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra 2020. godine.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviće javni poziv za podnošenje zahteva od 1. do 15. septembra 2020. godine, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva.

Vlada Srbije odlučila je da usvoji program subvencija kako bi očuvala hotelijerstvo i zaposlene u tom sektoru, koji je tokom pandemije pretrpeo velike gubitke i time doveden na ivicu opstanka.

Na sednici je odlučeno da se formira Radna grupa za pripremu i organizovanje nagradne igre, koja će biti održana 2020. godine sa ciljem podizanja svesti građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije.

Prethodna nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, organizovana sa istim ciljem, motivisala je veliki broj građana da u njoj učestvuje i dala rezultate na tom polju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji