Obaveštenje

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ

Danas će u Srbiji, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti promenljivo oblačno i malo svežije, pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će lokalno biti praćeni i većom količinom padavina za kratko vreme, a ponegde je moguć i grad.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na grmljavinske nepogode.

„U utorak u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu i četvrtak i u ostalim regionima pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme“, navodi RHMZ.

Pad temperature

Kako navodi RHMZ, do petka nas očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

„Dnevna temperatura u utorak od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalje oko 30 stepeni. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak“, najavio je RHMZ.

Piše: Blic

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt

Ekonomija

Poskupljuje kafa od 1. jula?!