На југу и југоистоку право јесење време

Метеоролог Ђорђе Ђурић  је открио какво нас време очекује у наредном периоду.

– Пред нама је прави летњи пријатан дан, без врућина. Освануло је лепо, прохладно јутро. Данашња највиша дневна температура биће око 30 степени, што је и просек за ово доба године – рекао је метеоролог Ђорђе Ђурић и додао:

Foto: Arhiva

Нажалост, сутра следи нова промена времена. Доћи ће до наоблачења и захлађења. Добра вест је да ће у већем делу Србије бити суво пре подне. Појавили су се наслови да ће појавити слични случајеви као од пре неке вечери. На срећу, неће бити тако кад је Београд у питању. Падавине ће се пред сам крај дана појачати на југу и истоку земље. И ту треба бити на опрезу јер се очекује и до 20мм кише. Да истакнем и то да ће од сутра температура бити у паду, као и да ће северо-западни ветар бити у појачању. За викенд можемо да очекујемо смену облака и сунца, са тим што ће облачност бити велика у суботу и нешто више падавина. Биће поприлично свеже због ветра. За викенд на југу и југоистоку температуре ће бити праве јесење, неће прећи 20 степен. У Војводини за викенд око 25, 26 степени.

Следеће недеље нас очекује топлије време, а крајем недеље и нови топлотни талас.

Од понедељка ће бити знатно више сунца. Почетком следеће недеље ћемо уживати у сунчанијим интервалима. Током дана ће бити умерено топло, око 25 степени и онда нам према свим прогнозама следи нови топлотни талас – рекао је Ђорђе Ђурић.

 

Извор: Курир/Нишке новине

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: