Na jugu i jugoistoku pravo jesenje vreme

automobil po kisi

Meteorolog Đorđe Đurić  je otkrio kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu.

– Pred nama je pravi letnji prijatan dan, bez vrućina. Osvanulo je lepo, prohladno jutro. Današnja najviša dnevna temperatura biće oko 30 stepeni, što je i prosek za ovo doba godine – rekao je meteorolog Đorđe Đurić i dodao:

Foto: Arhiva

Nažalost, sutra sledi nova promena vremena. Doći će do naoblačenja i zahlađenja. Dobra vest je da će u većem delu Srbije biti suvo pre podne. Pojavili su se naslovi da će pojaviti slični slučajevi kao od pre neke večeri. Na sreću, neće biti tako kad je Beograd u pitanju. Padavine će se pred sam kraj dana pojačati na jugu i istoku zemlje. I tu treba biti na oprezu jer se očekuje i do 20mm kiše. Da istaknem i to da će od sutra temperatura biti u padu, kao i da će severo-zapadni vetar biti u pojačanju. Za vikend možemo da očekujemo smenu oblaka i sunca, sa tim što će oblačnost biti velika u subotu i nešto više padavina. Biće poprilično sveže zbog vetra. Za vikend na jugu i jugoistoku temperature će biti prave jesenje, neće preći 20 stepen. U Vojvodini za vikend oko 25, 26 stepeni.

Sledeće nedelje nas očekuje toplije vreme, a krajem nedelje i novi toplotni talas.

Od ponedeljka će biti znatno više sunca. Početkom sledeće nedelje ćemo uživati u sunčanijim intervalima. Tokom dana će biti umereno toplo, oko 25 stepeni i onda nam prema svim prognozama sledi novi toplotni talas – rekao je Đorđe Đurić.

 

Izvor: Kurir/Niške novine

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom