Преминуо Малчански берберин

Нинослав Јовановић, у јавности познатији као „малчански берберин“, преминуо је у Општој болници у Пожаревцу, након што му је синоћ позлило у Казнено-поправном заводу.

Фото: Н.Ј. приватна архива / фејсбук
Фото: Н.Ј. приватна архива / фејсбук

У Управи за извршење кривичних санкција су саопштили да је Нинославу Јовановићу позлило синоћ после 22 сата у соби у коју је био смештен.

Одмах је пребачен у Заводски стационар, где му је пружена сва медицинска помоћ и урађен ЕКГ. Након тога, он је нашим санитетом у пратњи нашег медицинског техничара превезен у Општу болницу у Пожаревцу на одељење интензивне неге. Ту је, нажалост, преминуо после неколико сати“, наводе из Управе за извршење кривичних санкција.

Истичу и да су по закону одмах обавештени Више јавно тужилаштво у Пожаревцу и полиција, а у складу са законом наложена је обдукција тела.

Нинослав Јовановић из села Малча правоснажно је осуђен на доживотну робију у августу прошле године. Апелациони суд у Нишу осудио га је за отмицу и продужено кривично дело силовања дванаестогодишње девојчице.

На тај начин потврђена је пресуда Вишег суда у Нишу којом му је изречена најтежа казна предвиђена Кривичним закоником Србије.

То је прва изречена казна доживотног затвора, која је прописана „Тијаниним законом“, који је усвојен 2019. године.

Нинослав Јовановић је вишеструки повратник који је у затвору до сада провео више од 20 година. Девојчицу је отео 20. децембра 2019. године и злостављао је наредних 10 дана.

Девојчица је пронађена крајем децембра, а у потрагу су биле укључене стотине припадника полиције, БИА, Војске Србије, пријатељи, рођаци, као и грађани добровољци.

Јовановић се скривао у свом родном селу Малча до 5. јануара, када је ухваћен у близини гробља.

Извор: РТС

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: