Попуст за рационалну потрошњу струје остварила готово половина домаћинстава у Србији

Министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије Дубравка Ђедовић саопштила је да је попуст за рационалну потрошњу електричне енергије у јануару ове године остварило 1,38 милиона или 44 одсто домаћинстава у Србији.

Аутор: mre.gov.rs
Аутор: mre.gov.rs

Ђедовић је указала на то да је највећи попуст од 30 одсто, који се одобрава за уштеде од 30 и више одсто електричне енергије, у односу на исти месец претходне године, на јануарским рачунима остварило 15 одсто домаћинстава.

Она је предочила да је попуст од 20 одсто, за уштеду електричне енергије између 20 и 30 одсто, остварило девет одсто домаћинстава, док је 20 одсто домаћинстава имало мању потрошњу у распону од пет до 20 одсто у односу на исти месец 2022. године и остварило је попуст од 15 одсто.

Према њеним речима, домаћинства која су остварила поменути попуст смањила су потрошњу електричне енергије у јануару 2023. године за 11 одсто, односно за 160 GWh у односу на јануар претходне године.

Министарка је истакла да су највеће уштеде електричне енергије остварене у Београду, Нишу, Смедереву, Суботици, Новом Саду, Крагујевцу, Зрењанину и Сремској Митровици.

Аутор: mre.gov.rs

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: