ОДЛИЧАН ТРИК! Како да платите рачуне и уштедите?

Многи се питају како је најјефтиније платити рачуне, а иако постоје попусти и погодности за плаћање различитих месечних обавеза, догоди се да их људи и не знају, па нису упућени у то како да прођу јефтиније за струју, Инфостан… Савети за штедњу и ефикаснији кућни буџет увек добро дођу, а овако ћете уштедети када плаћате рачуне!

Провизије

Само на провизије за плаћање комуналија, на шалтерима годишње „оставимо“ 3.000 динара, а уколико плаћамо преко Интернета, у банкама ће нам наплатити од десет до 30 динара провизије. Ако месечно платимо пет основних рачуна тим путем, уз просечну накнаду од 20 динара, то је на годишњем нивоу 1.200 динара у провизијама – више него двоструко јефтиније од чекања у реду, штеди вам и време и новац.

Попусти

Ако Инфостан платите до 15. у месецу, имате пет одсто попуста на следећи рачун, где год га плаћали. А уколико струју, воду и грејање платите на време, следећег месеца рачун ће бити умањен за пет до седам одсто.

Foto: Pixabay

Плаћање у пошти

Ако платите Инфостан у пошти, провизије нема, али за струју, телефон или кабловску провизија је 50 динара по рачуну, што је скупље него у банци. Ако ове рачуна намирите на благајнама комуналних предузећа, нема провизије што многе грађане мотивише да оду на шалтер. Душан Узелац из „Каматице“ каже за РТС да су два разлога за одласке на шалтере, један је такорећи друштвени, али други је питање сигурности.
Старији грађани нису баш неуки да не могу да науче дигитално плаћање и онлајн плаћање. Више мислим да је то једна укорењена навика изласка из куће и комуникација у крају са комшилуком, али и са друге стране постоји нешто што се не види, а то је да је терет доказивања да сте нешто платили и даље на вама и зато у народу постоји да ја имам уплатницу, ко зна шта ће то да буде – навео је Узелац.

Дакле, најјефтиније је платити рачуне на благајнама комуналних предузећа до 15. у месецу. Следећа најјефтинија варијанта је да их платите путем Интернета у року који вам омогућава остварење попуста.

Извор: Курир, Мондо

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: