VAŽNA INFORMACIJA! Jedino sa ovakvom ličnom kartom možete putovati

beach-1721396_1280

Zaključak kojim je građanima Srbije i Turske omogućen ulazak u zemlju sa važećom biometrijskom ličnom kartom je usvojen, ali u praksi je u početku bilo određenih problema, napominje Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta.

Foto: Pixabay

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom, a prema rečima Seničića došlo je do „nesporazuma“ oko putovanja bez pasoša i to posebno opcije za srpske turiste da u Tursku idu samo sa ličnom kartom.

Tu treba biti oprezan, moramo, pre svega, da naglasimo da se radi samo o biometrijskim ličnim kartama, dakle onim koje imaju čip, da ne bi bilo zabune. Ukoliko putujete s decom, deca moraju imati pasoše. I pre puta obavezno proveriti u turističkoj agenciji preko koje putujete da li ta regulativa važi. Imali smo prvih dana posle te vesti situacija i problema na graničnim prelazima i aerodromima u Turskoj. Na kraju su turisti ušli, ali ta informacija nije bila ozvaničena u Turskoj. Nije prošla taj službeni list – rekao je Seničić.

Dodaje da trenutno nema problema.
– Prvih mesec dana nosite i pasoše sa sobom, a ta procedura će se ustaliti i ja verujem da ćemo uskoro imati veće benefite od turskih državljana koji će pod istim uslovima dolaziti u Srbiju. S druge strane, to važi isključivo za turiste koji lete avionom, jer ukoliko idete kolima ili autobusom morate proći kroz Grčku ili Bugarsku i u tom slučaju vam je potreban pasoš svakako – objasnio je Seničić.

 

 

Izvor: Kurir/Mondo

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja