ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА! Једино са оваквом личном картом можете путовати

Закључак којим је грађанима Србије и Турске омогућен улазак у земљу са важећом биометријском личном картом је усвојен, али у пракси је у почетку било одређених проблема, напомиње Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Јута.

Foto: Pixabay

Влада Србије усвојила је Закључак којим је омогућено грађанима Србије и Турске да државне границе обе земље прелазе са важећом биометријском личном картом, а према речима Сеничића дошло је до „неспоразума“ око путовања без пасоша и то посебно опције за српске туристе да у Турску иду само са личном картом.

Ту треба бити опрезан, морамо, пре свега, да нагласимо да се ради само о биометријским личним картама, дакле оним које имају чип, да не би било забуне. Уколико путујете с децом, деца морају имати пасоше. И пре пута обавезно проверити у туристичкој агенцији преко које путујете да ли та регулатива важи. Имали смо првих дана после те вести ситуација и проблема на граничним прелазима и аеродромима у Турској. На крају су туристи ушли, али та информација није била озваничена у Турској. Није прошла тај службени лист – рекао је Сеничић.

Додаје да тренутно нема проблема.
– Првих месец дана носите и пасоше са собом, а та процедура ће се усталити и ја верујем да ћемо ускоро имати веће бенефите од турских држављана који ће под истим условима долазити у Србију. С друге стране, то важи искључиво за туристе који лете авионом, јер уколико идете колима или аутобусом морате проћи кроз Грчку или Бугарску и у том случају вам је потребан пасош свакако – објаснио је Сеничић.

 

 

Извор: Курир/Мондо

 

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379