LIDIJA ZAMALO NASTRADALA NA MORU U TURSKOJ: Morska zver je ujela i vukla po vodi, povređen spasilac

mexico-2086549_1280

Lidija Bazarova (64) iz Rusije zamalo je nastradala na odmoru u Turskoj kad ju je napala džinovska kornjača!

Bazarova je bila samo tri metara od obale kad joj je džinovska kornjača teška koliko i krava zarila svoje oštre zube u zadnjicu.
Ruskinja, kojoj je bilo potrebno bolničko lečenje zbog zastrašujućeg napada u odmaralištu Guzeolaba u Antaliji, navodi da se uplašila za život.

Bila sam zaista blizu obale kad sam se samo okrenula na leđa. Onda me nešto zgrabilo za zadnjicu. Bilo je zaista strašno. Velika kornjača je pokušala da je odvuče pod vodu. Tukla sam rukama po vodi i davila sam se. Stvorenje me je pustilo samo da bi me zgrabilo još jače. Ne znam koliko je to trajalo – priča Lidija.

Srećom po Lidiju sve je primetio spasilac koji je dotrčao i počeo da udara kornjaču.

Foto: Pixabay

Lidija se oslobodila ogromnog stiska morske kornjače i krenula ka obali u stanju dubokog šoka dok se spasilac i dalje borio sa kornjačom.
Jurila sam prema obali, ne znam kako je spasilac, ali čula sam da mu je ruka slomljena. Ja sam se borila sa svojim bolom i strahom – navodi Lidija koja je iz Jekaterinburga.

Zadobila je rane na zadnjici, kuku, nogama i prstima od oštrog kljuna i snažne vilice. Bilo joj je teško da se udobno sedi nakon borbe sa morskom kornjačom.
Nisam sigurna da ću ikada moći da se vratim u more – rekla je Lidija novinskoj agenciji IHA.

Heroj spasilac je Mustafa Sari, a izveštaji kažu da je ugrizen za rame.

Morska kornjača mesožderka može težiti koliko i muzna krava.
Zahvaljujemo se spasiocu. Bez njega bi možda rezultat bio loš. I ranije je bilo sličnih slučajeva. Kornjača je ženu i muškarca ugrizla pre moje majke. Želimo da se objavi upozorenje o ovoj opasnosti. Užasno je što više nećemo ići u more – rekla je ćerka napadnute žene Kamila.

Turski stručnjak profesor Mehmet Gokoglu rekao je da su kornjače sklone napadima na ljude koji su bili u njihovom „životnom prostoru“.
Ima slučajeva ujeda u plitkim vodama – rekao je Gokoglu i naveo da je bilo 11 odvojenih napada kornjača u poslednje dve nedelje.

 

 

 

Izvor: Kurir.rs/Daily mail

 

 

 

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)