ЛИДИЈА ЗАМАЛО НАСТРАДАЛА НА МОРУ У ТУРСКОЈ: Морска звер је ујела и вукла по води, повређен спасилац

Лидија Базарова (64) из Русије замало је настрадала на одмору у Турској кад ју је напала џиновска корњача!

Базарова је била само три метара од обале кад јој је џиновска корњача тешка колико и крава зарила своје оштре зубе у задњицу.
Рускиња, којој је било потребно болничко лечење због застрашујућег напада у одмаралишту Гузеолаба у Анталији, наводи да се уплашила за живот.

Била сам заиста близу обале кад сам се само окренула на леђа. Онда ме нешто зграбило за задњицу. Било је заиста страшно. Велика корњача је покушала да је одвуче под воду. Тукла сам рукама по води и давила сам се. Створење ме је пустило само да би ме зграбило још јаче. Не знам колико је то трајало – прича Лидија.

Срећом по Лидију све је приметио спасилац који је дотрчао и почео да удара корњачу.

Foto: Pixabay

Лидија се ослободила огромног стиска морске корњаче и кренула ка обали у стању дубоког шока док се спасилац и даље борио са корњачом.
Јурила сам према обали, не знам како је спасилац, али чула сам да му је рука сломљена. Ја сам се борила са својим болом и страхом – наводи Лидија која је из Јекатеринбурга.

Задобила је ране на задњици, куку, ногама и прстима од оштрог кљуна и снажне вилице. Било јој је тешко да се удобно седи након борбе са морском корњачом.
Нисам сигурна да ћу икада моћи да се вратим у море – рекла је Лидија новинској агенцији ИХА.

Херој спасилац је Мустафа Сари, а извештаји кажу да је угризен за раме.

Морска корњача месождерка може тежити колико и музна крава.
Захваљујемо се спасиоцу. Без њега би можда резултат био лош. И раније је било сличних случајева. Корњача је жену и мушкарца угризла пре моје мајке. Желимо да се објави упозорење о овој опасности. Ужасно је што више нећемо ићи у море – рекла је ћерка нападнуте жене Камила.

Турски стручњак професор Мехмет Гокоглу рекао је да су корњаче склоне нападима на људе који су били у њиховом „животном простору“.
Има случајева уједа у плитким водама – рекао је Гокоглу и навео да је било 11 одвојених напада корњача у последње две недеље.

 

 

 

Извор: Курир.рс/Даилy маил

 

 

 

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: