Бесповратно од 5.000 до 300.000 евра за развој сеоског туризма

Рок за подношење захтева је од 01. јула 2020. године до 01. октобра 2020. године.

Фото: М.М. Сеоско домаћинство
Фото: М.М. Сеоско домаћинство

Министарство пољопривреде објавило је први јавни позив за доделу новца из програма ЕУ ИПАРД Мера 7, којом је предвиђена помоћ за развој сеоског туризма од укупно 20 милиона евра, односно 2,3 милијарди динара.

Такође, Управа за Аграрна плаћања при Министарству пољопривреде објавила је и Правилник о ИПАРД подстицајима за диверзификацију пољопривредних газдинстава и развој пословања.
Најважније из Правилника је, да се може оставрити подстицај до 65 одсто од вредности инвеситције, да корисник ИПАРД подстицаја може да оствари право на бесповратан новац у износу од најмање 5.000 евра, а највише 300.000 евра по захтеву, без обзира на укупну вредност инвестиције.
Истовремено корисник може да добије до 400.000 евра, и то кроз највише три пројекта, у периоду спровођења ИПАРД програма.

По овом конкурсу, како се да видети, може се добити значајна сума новца и то бесповратно од 5.000 евра до 300.000 евра. Само треба имати идеју, бити предузимљив, а најбоља је ако уз то, предузетник има дедовину, очевину, или пак неискоришћену парцелу на којој је дозовољена градња.

Сведоци смо да све чешће и више посебно млади окрећу леђа градским срединама и егзистенцију налазе на сеоским подручјима, која могу бити и салаши или места у близини река и познатих туристичких дестинација.

Па ето прилике да се ИПАРД фонд искористи јер се подстицај може добити до 65 одсто од вредности инвестиције.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: