МИЛИЈА МИЛЕТИЋ: Већа средства за жене, децу и брачне заједнице на селу! (ФОТО, ВИДЕО)

Издвојити већа средства за жене, децу и брачне заједнице на селу, затражио је народни посканик Милија Милетић у Народној скупштине током расправе о извештајима независних државних органа за 2020. годину.

Народни посланик Милија Милетић, фото: Нишке новине
Народни посланик Милија Милетић, фото: Нишке новине

Више пута сам потенцирао проблем наших грађана који живе у маргиналним и сеоским подручјима. Деца на селу живе много другачије, она желе да имају исте услове живота као и деца која живе у граду. Дуги низ година сам као ветеринарски техничар обилазио села и знам како се тамо живи, касније сам наставио као председник опшине. Мислим да треба издвајати више средства за жене, децу и брачне заједнице на селу. Празне се рубна подручја као што су Сврљиг, Бела Паланка, Гаџин Хан – објашњава Милетић.

Влада Србије је по први пут омогућила бенефите за жене на селу и то је добра вест, поручио је Милетић. – Ова Влада је први пут дала бенефите да има и жена на селу. На томе морамо више радити. То су битне ствари. Велики број наших мајки нема здравствено осигурање и то морамо променити – рекао је Милетић.

Народни посланик је похвалио рад независних државних органа и упутио подршку у даљем раду:

– Агенција за спречавање корупције ради одлично, тако наставите и у наредном периоду. Сваког тренутка сам спреман да се провери моја имовина и мојих ближњих и залажем се да се ради за народ, а да се не обогати. Даћу вама подршку јер радите на начин како треба да се ради – закључио је Милетић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: