Miletić

Apel za isplatu neisplaćenih zarada radnicima propalih preduzeća na jugu Srbije

Miletić Milija, foto: arhiva Niške novine

Na nedavnoj sednici Narodne skupštine posvećenoj budžetu za 2024. godinu, narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke, Milija Miletić, izneo je gorući zahtev – isplatu svih neisplaćenih zarada radnicima propalih preduzeća na jugu Srbije.

Miletić je naglasio da će usvajanje Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, omogućiti radnicima „Mašinske“ i „Elektronske industrije“ u Nišu da naplate zaostale zarade. Ipak, postoji ključno pitanje koje je istakao – radnici koji do sada nisu pokretali pravne postupke protiv države zbog neisplaćenih zarada, sada bi mogli ostati uskraćeni za to pravo.

U svom apelu, Miletić je istakao potrebu da se isplate zaostale zarade svim radnicima koji su nekada bili zaposleni na jugoistoku Srbije, bez obzira na to da li su preduzeli pravne korake protiv države ili ne.

Pored ovog gorućeg problema, Miletić je ponovio i važnost ukidanja penala na prevremeni odlazak u penziju. Posebno je naglasio potrebu za razmatranjem situacije ljudi koji odlaze ili treba da odu u penziju pre 65. godine i čija penzija može biti umanjena usled prevremenog odlaska.

Ovaj apel Miletića ističe hitnu potrebu za rešavanjem problema radnika i penzionera na jugu Srbije i postavlja pitanje pravde i jednakosti u isplati zarada i penzija.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)