Izbori 2023

Saopštenje za javnost narodne poslanice Dveri prof. dr Tamare Milenković Kerković

Prenosimo u celosti saopštenje narodne poslanice Dveri, prof. dr Tamare Milenković Kerković.

Odgovore na ova pitanja građanima Srbije moraju pre izbora da daju svi učesnici na izborima 17. decembra. U ovoj kratkoj i nikad prljavijoj predizbornoj kampanji režim neprestano nameće kartelizaciju političkog života u Srbiji, pokušavajući da opljačkanim i osiromašenim građanima Srbije i Srbima na Kosovu i Metohiji, izdanim i predanim Aljbinu Kurtiju, lažno predstave da na političkoj sceni Srbije postoje samo dva tabora – savez Vučić-Brnabić-Dačić, s jedne i Dragan Đilas, sa druge strane. Bez presedana je, čak i za Aleksandra Vučića i svega što je Srbija tokom 30 godina mogla da od njega čuje, da kao predsednik svih građana Srbije izjavi da će se, ako opozicija pobedi, on povući sa mesta predsednika Republike.

Istinu o režimu SNS-a ne mogu više da sakriju ni SNS napredne tehnike manipulacije, ni preskupo plaćen politički marketing. U Nišu, u kome je SNS za poslednjih 11 godina uspeo da Gradu odizme identitet, otme ga od Nišlija i pregazi im dostojanstvo , istinu o najgoroj vlasti ne mogu da sakriju ni karavani gradonačelnice Sotirovski, nikakvo predizborno podmićivanje i “umiljavanje“ građanima, nikakvi parkovi, ni ulice, nikakve grupe „uvaženih“ građana stvorene sa namerom da nakon izbora pomognu SNS i SPS da formiraju vlast u Nišu, ne mogu da sakriju istinu da je Car go- da je rejting SNS-a u Nišu najniži u Srbiji, i da Niš zbog toga sada nema lokalne izbore. Istina je da i Nišom i Srbijom upravlja klijentelistički režim presvučenih radikala, jedna kleptokratska nomenklatura koja je Srbiju i njene građane dovela do ekonomskog, socijalnog i nacionalnog sloma. Istina je da postoji istinska alternativa i prethodnoj vlasti i sadašnjem režimu SNS-a , a to je Nacionalno okupljanje. Niko iz Nacionalnog okupljanja nije bio ni u prethodnoj, lažno demokratskoj vlasti koja je Srbiju neodgovorno gurnula na „put bez alternative“, u najsuroviji oblik neoliberalnog slabljenja države, u urušavanje obrazovanja, zdravstva, socijalnih prava, u rasprodaju državne imovine i javnih resursa. Nacionalno okupljanje ne pripada ni sadašnjem režimu koji više ne uspeva da sakrije predaju suvereniteta Srbije na KiM, najvišu korupciju, kriminalizaciju društva, pljačku javnih finansija, poklanjanje državne imovine tajkunima, i najsiromašnije stanovništvo u Evropi.

Istinu koju lažima, podmićivanjem i manipulacijom režim pokušava da sakrije, građani Srbije će u preostalim danima kampanje lako otkriti, ukoliko svakome od učesnika na izborima 17.decembra postave sledeća pitanja:

1. Da li ste za prihvatanje Francusko-nemačkog ultimatuma o srpskom priznanju lažne države Kosovo?

2. Da li ste za ulazak u Evropsku uniju po cenu odricanja od srpske teritorije – KiM?

3. Da li ste za uvođenje sankcija Rusiji?

4. Da li ste za ulazak Srbije u NATO pakt?

5. Da li ste za dozvolu da Rio Tinto rudari litijum u Srbiji i za omogućavanje rudarenja uz cenu uništenja naše životne okoline?

6. Da li ste za dalje otimanje javne svojine građana Srbije kroz privatizaciju javnih preduzeća i poklanjanje javnog zemljišta bez naknade za konverziju javnog u privatno zemljište?

7. Da li ste za dalju degradaciju prosvete, nauke, zdravstva, porodice, prava radnika, srpske privrede i poljoprivrede i za primenu transhumane agende u Srbiji?

8. Da li ste za omogućavanje trajnog boravka nelegalnim migrantima u Srbiji?

Odgovor Nacionalnog okupljanja- koalicije Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici na svako od ovih pitanja je NE!Na ova pitanja građanima Srbije treba da odgovori svaka stranka, svaka koalicija i svaki učesnik na predstojećim izborima.

Odgovor na ova pitanja odrediće sudbinu Srbije u narednih sto godina, sudbinu građana Srbije i Niša , njihove dece i potomaka.Odgovori na ova pitanja odrediće hoće li nas biti u narednom veku.

O tome će odlučiti građani Srbije, a na izbore treba da izađu svi, i ja građane Niša u ime Nacionalnog okupljanja na to pozivam.

Prof. dr Tamara Milenković Kerković
Narodni poslanik
Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom

COVID 19

U Srbiji potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kultura i umetnost

Otvorena izložba „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu

Do 35 godina starosti

Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva na kurs za podoficire