Predsednik u Leskovcu

Predsednik Vučić obišao novoizgrađeni stadion Dubočica

stadion leskovac dubočica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili ovakav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju.

Stadion i zajedničko slikanje, foto: FSS, jutjub, video
Stadion i zajedničko slikanje, foto: FSS, jutjub, video

„Draga deco, sportisti, treneri, roditelji, građani Leskovca, dragi prijatelji, ponosan sam što smo baš ovde, u Jablaničkom okrugu, napravili stadion po uzoru na najbolje evropske. Država će pomagati koliko bude mogla, održavaćemo ovaj stadion, ali vas molim da budete uporni, vredni i marljivi, kao i da uložite mnogo napora da biste postigli dobre rezultate. Da radite, da se za pobede izborite, da volite fudbal i sport, da i kada gubite učite da se vratite u igru i pobeđujete“, poručio je predsednik Vučić i najavio da će reprezentacija Srbije na ovom stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske, 19. novembra ove godine.

Predsednik je rekao da će u roku od šest meseci biti izabrani najbolji operateri za održavanje ne samo stadiona u Leskovcu, već svih stadiona u zemlji.

„U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa“, objasnio je predsednik Vučić. On je naveo i da je Leskovac za šest godina uspeo da postane jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji.

„Smanjili su dugove, zaposleno je oko 10.000 ljudi više nego pre, ali još mnogo toga mora da se uradi. Leskovac mora da ima stadion, a naše je da ne opterećujemo lokalnu samoupravu dodatnim troškovima“, istakao je predsednik Vučić, dodajući da se ulaže i u leskovačku bolnicu, 45 miliona evra, da radovi traju i da će biti završeni do kraja januara 2025. godine.

Stadion u Leskovcu je otvoren nakon dve godine izgradnje i jedan je od tri novoizgrađena stadiona u Srbiji, pored stadiona u Loznici i Zaječaru, a izgrađen je po visokim standardima koji ovaj objekat svrstava u kategoriju „četiri“ po kriterijumima UEFA.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Evo šta je ustvari to

ŠTA JE ŠUŠTAVAC KOJI JE POKOSIO KRAVE NA STROJ PLANINI

Neophodna vakcinacija

Ozbiljna kriza na Staroj planini: Od šuštavca uginulo šest krava, apel za hitnu vakcinaciju stoke

Hronika

Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena (FOTO)

Korona

Nesigurna epidemiološka situacija u južnobačkom okrugu: Prisustvo omikron podsoja „Eris“