Вучић: Нисмо далеко од Трећег светског рата, једини нам је задатак да сачувамо Србију

Председник Вучић изјавио је да је спреман да каже да нисмо далеко од избијања Трећег светског рата, као и да нам је једини задатак да сачувамо Србију. Он је на митингу у Сремској Митровици рекао да ми Срби можемо да прођемо кроз демографске, правне и све друге последице као и да је циљ да се „наш државни и национални брод“ доведе до сигурне луке и да се избегну туђи сукоби и ратови, сачува Србија.

Александар Вучић, предсендик Србије, фото: Марко Миладиновић
Александар Вучић, предсендик Србије, фото: Марко Миладиновић

„То је наш свети задатак. Не морате да ми објашњавате шта су емоције, шта мислите и осећате да сам бездушан. Мој је посао да будем и бездушан да бих сачувао мир за нашу децу и сачувао животе стотине хиљада људи. Тога ћу да се држим“, рекао је Вучић.

Он је казао да кроз историју Србије има примера лошег понашања, неодговорних одлука и времена када су нису доношене најодговорније одлуке, јер се подилазило емоцијама због „три дана популарности“.

„Све се променило 24. фебруара прошле године, а данас се то окренуло наопачке. Попуштања неће бити, и једни и други играће до уништења“, рекао је Вучић, алудирајући на одлуку Међународног суда правде да изда међународну потерницу за руским председником Владимиром Путином. Како је истакао, ми „ову нашу малу“ и најлепшу земљу, морамо да сачувамо, јер нам је то једини задатак.

„И нека ме псују сви, ми имамо само једну земљу Србију и морамо да је сачувамо. Када неки говоре победиће овај или онај, за нас нема победе, за нас је спас само да ни у чему не учествујемо. Морате да разумете да ово више нема смисла и шта год говорили сви. Једино што у свету не постоји је рационалан приступ решавању проблема, како је говорио (Ноам) Чомски. Као да нико неће да реши проблем, већ хоће још већи“, рекао је Вучић.

Извор: РТС, Танјуг

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: