Vučić: Nismo daleko od Trećeg svetskog rata, jedini nam je zadatak da sačuvamo Srbiju

aleksandar vucic

Predsednik Vučić izjavio je da je spreman da kaže da nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata, kao i da nam je jedini zadatak da sačuvamo Srbiju. On je na mitingu u Sremskoj Mitrovici rekao da mi Srbi možemo da prođemo kroz demografske, pravne i sve druge posledice kao i da je cilj da se „naš državni i nacionalni brod“ dovede do sigurne luke i da se izbegnu tuđi sukobi i ratovi, sačuva Srbija.

Aleksandar Vučić, predsendik Srbije, foto: Marko Miladinović
Aleksandar Vučić, predsendik Srbije, foto: Marko Miladinović

„To je naš sveti zadatak. Ne morate da mi objašnjavate šta su emocije, šta mislite i osećate da sam bezdušan. Moj je posao da budem i bezdušan da bih sačuvao mir za našu decu i sačuvao živote stotine hiljada ljudi. Toga ću da se držim“, rekao je Vučić.

On je kazao da kroz istoriju Srbije ima primera lošeg ponašanja, neodgovornih odluka i vremena kada su nisu donošene najodgovornije odluke, jer se podilazilo emocijama zbog „tri dana popularnosti“.

„Sve se promenilo 24. februara prošle godine, a danas se to okrenulo naopačke. Popuštanja neće biti, i jedni i drugi igraće do uništenja“, rekao je Vučić, aludirajući na odluku Međunarodnog suda pravde da izda međunarodnu poternicu za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kako je istakao, mi „ovu našu malu“ i najlepšu zemlju, moramo da sačuvamo, jer nam je to jedini zadatak.

„I neka me psuju svi, mi imamo samo jednu zemlju Srbiju i moramo da je sačuvamo. Kada neki govore pobediće ovaj ili onaj, za nas nema pobede, za nas je spas samo da ni u čemu ne učestvujemo. Morate da razumete da ovo više nema smisla i šta god govorili svi. Jedino što u svetu ne postoji je racionalan pristup rešavanju problema, kako je govorio (Noam) Čomski. Kao da niko neće da reši problem, već hoće još veći“, rekao je Vučić.

Izvor: RTS, Tanjug

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Vera

Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Velika suma novca! ! !

Doljevčanin stekao sedam miliona evra utajom poreza i prevarama u Nemačkoj! UHAPŠEN U NIŠU

Politika je...

SVRLJIG: Na lokalne izbore u koaliciji SNS-SPS-ZAVETNICI

Obaveštenje za vozače

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta