Nova radna mesta

Vučić prisustvuje početku radova na izgradnji fabrike Palfinger u Nišu

Ilustracija, gradilište, foto: pixabay.com

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

Vučić je odmah po dolasku na gradilište započeo sastanak sa predstavnicima Palfingera.

Početak radova obeležava se u Suvom Dolu, a prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor kompanije Palfinger Andreas Klauser i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja.

Koristi napredne tehnologije proizvodnje za mobilne kranove i sisteme podizanja. Kompanija planira da uloži više od 35,5 miliona evra u vrhunsku fabriku komponenti za internu proizvodnju. Proizvodna lokacija u Nišu će od 2024. godine igrati važnu ulogu u postizanju ambicioznih ciljeva Palfingera, navedeno je na sajtu kompanije.

Palfinger ima oko 12.500 zaposlenih, na više od 30 lokacija i mrežom prodaje i usluga sa oko 5.000 servisnih centara širom sveta. Kompanija je najavila da će proširiti svoju proizvodnu mrežu novom lokacijom u Nišu na, kako je navela, geografski idealnom mestu.

Mediji su ranije objavili da će u toj fabrici, koja bi trebalo da počne sa radom 2024, biti otvoreno oko 375 novih radnih mesta do 2027. godine. Da će uskoro početi izgradnja Palfingera najavio je nedavno i sam Vučić, nabrajajući koliko je fabrika u Nišu doveo.

Vučić je za Niš najavio i fabriku Ariston, a Sotirovski do kraja godine i češko-belgijsku kompanija VGP koja se bavi iznajmljivanjem industrijskog prostora. Direktor kompanije Andreas Klauser rekao je ranije za medije da je Niš idealno mesto za novo proizvodno postrojenje zbog svog kvalifikovanog kadra, strateške pozicije i ekonomske podrške razvoju.

„Vlada Srbije zna kako da međunarodnim tehnološkim kompanijama, kao što je Palfinger, ponudi atraktivne uslove za uspešno pokretanje poslovanja, izjavio je Klauser.

Novom lokacijom, dodao je, kompanija Palfinger obezbeđuje neophodno proširenje proizvodnih kapaciteta, zadržavajući visok kvalitet u postojećim fabrikama u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Izvor: RTV, Tanjug

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom