Krenuli radovi

Niš dobio devetu fabriku, stigao austrijski ,,Palfinger“

Početak radova, foto: Youtube kanal Aleksandar Vučić, prtScr

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zvanično je obeležio početak radova na izgradnji nove fabrike u Nišu, Palfinger, koja će Gradu doneti najmoderniju tehnologiju i najavio još jednu lepu vest za Niš koju će zvanično saopštiti za manje od mesec dana dodajući samo da se radi o još jednom, desetom investitoru. Polaganju kapsule kojom je simbolično označen početak izgradnje prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Predsednik Vučić je dodao i da je sa predstavnicima kompanije Palfinger razgovarao i o otvaranju Istraživačkog centra u Nišu koji bi uposlio mlade ljude sa fakultetskim obrazovanjem.

Dolazak Palfingera novi je podsticaj za privredni razvoj Niša, ali i budžet Srbije, istakao je predsednik Vučić.

Fabrika će sa radom početi sredinom sledeće godine i zaposliće 375 ljudi čije će plate biti značajno veće od nacionalnog proseka. Proizvodi iz niške fabrike ići će u izvoz, za Nemačku, Austriju, Sloveniju i Francusku.

Prema rečima predsednika Vučića nove investicije koje dolaze u Niš utiču i na razvoj grada i pad nezaposlenosti. Za 10 godina broj zaposlenih je porastao za 29.000. Rasle su i plate koje su pre 10 godina iznosile 314, a danas 699 evra.

Vučić je istkao da država dodatno ulaže još 4,6 miliona u „Palfinger“, kroz podsticaj dok je sama kompanije u izgradnju fabrike u Nišu uložila 35,5 miliona evra.

Tekst: Grad Niš

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Evo šta je ustvari to

ŠTA JE ŠUŠTAVAC KOJI JE POKOSIO KRAVE NA STROJ PLANINI

Neophodna vakcinacija

Ozbiljna kriza na Staroj planini: Od šuštavca uginulo šest krava, apel za hitnu vakcinaciju stoke

Hronika

Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena (FOTO)

Korona

Nesigurna epidemiološka situacija u južnobačkom okrugu: Prisustvo omikron podsoja „Eris“