15. Septembar

Obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Danas u Nišu, foto: RTS, youtube Link

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras na centralnoj manifestaciji Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koja je održana u Nišu da je Srbija ponosna na svoju slobodu i da neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji.

Vučić je istakao da je ponosan na praznik koji se danas svetkuje, dodajući da je odluka o obeležavanju doneta zajedno sa Republikom Srpskom.

Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu zastavu, crveno-plavu-belu da imamo svoje srpsko ime i prezime, svoj rod koga se ne stidimo, naglasio je Vučić.

On je pozvao sve građane Srbije koji nisu Srbi da budu ponosni pripadnici i bošnjačkog i mađarskog i hrvatskog i romskog naroda, ali, kako je dodao, da našem narodu bilo gde da je ne oduzimaju pravo da se zovu ponosnim Srbima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da su Srbi uspeli da ovladaju svojom sadašnjošću, da smo svesni svoje prošlosti i da samo tako možemo da imamo svoju budućnost.

Dodik je rekao da pre 15 godina to nije bilo tako i podsetio da se danas četvrti put obeležava ovaj praznik, te da je inicijativu pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pre četiri godine odlučili smo da ovaj dan obeležavamo jer nije na pravi način obeležavan datum probijanja Solunskog fronta kako to činimo sada. Ovo je bila ideja predsednika Srbije koju smo prihvatili i Vučiću treba da zahvalimo na jednom državničkom pogledu na stvari, ukazao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je poručio da Srbi žele da žive sa drugima u miru i da je svako dobrodošao da živi u miru sa nama.

Ne možemo da prihvatimo ništa osim mira i ne smemo da se odreknemo nas. Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija!, zaključio je Dodik.

Patrijarh SPC Porfirije poručio je da je kroz istoriju pravoslavna vera i crkva čuvala srpsko jedinstvo i da je zato i u današnjosti odgonetka svih srpskih nedoumica i rešenje za opstanak našeg naroda u budućnosti.

Zato je odgonetka svih srpskih nedoumica u sadašnjosti i rešenje za opstanak u budućnosti pored svih legitimnih i dobrih trudova i napora. Kako kaže sveti vladika Nikolaj – vera večna, vera slavna i vera naša pravoslavna, istakao je patrijarh Porfirije.

On je svima poželeo srećan i blagosloven Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Centralnoj manifestaciji Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u hali „Čair“ u Nišu prisustvovali su i ministri i članovi vlada Srbije i Republike Srpske.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom