Bićemo najhladniji i najkišovitiji deo Evrope

kisa novo

Meteorolog Ivan Ristić dao je detaljnu vremensku prognozu za naredne dane, a prema njegovim rečima nestabilno vreme zadržaće se do polovine jula.

Promena vremena koja je krenula od utorka označava kraj tropskog talasa i dolazak svežijeg, prijatnijeg, ali promenljivog vremena koje će potrajati skoro sve do polovine jula.

Ristić najavljuje pad temperature od danas, a ponegde su mogući i pljuskovi.

U sredu i četvrtak, 6. i 7. jula, smena sunca i oblaka, u toku dana uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde pljuskovi kiše sa grmljavinom. Vetar slab povremeno umeren severozapadni. Maksimalna temperatura biće oko proseka za mesec jul i kretaće se od 25 do 30 stepeni Celzijusa u nižim predelima i 15 do 20 stepeni Celzijusa na planinama.

Foto: Pixabay

Meteorolog navodi da nas u petak 8. jula očekuje veliko zahlađenje, te da će Srbija tog dana biti jedan od najhladnijih i najkišovitijih delova Evrope.

U noći između četvrtka i petka Vojvodinu će zahvatiti novo jače naoblačenje sa pljuskovima kiše, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom. U petak, 08. jula, u celoj zemlji oblačno, vetrovito, sveže, povremeno sa kišom. Očekuju se velike količine kiše, pa bi slivnike trebalo očistiti gde je to moguće i tako smanjiti mogućnost ponovnih poplava. Maksimalna temperatura u većini mesta biće oko 20 stepeni Celzijusa, tako da će naša zemlja u petak biti jedan od najhladnijih i najkišovitijih delova Evrope.

Prema rečima meteorologa Ristića nestabilno vreme zadržaće se do 10. jula.

U subotu, 09. jula, prvo na severu a do kraja dana i u ostalim delovima Srbije prestanak kiše i smanjenje oblačnosti, u popodnevnim časovima očekuju se lokalni pljuskovi kiše sa grmljavinom. Vetar umeren severozapadni, maksimalna temperatura u manjem porastu u odnosu na petak i kretaće se između 20 i 25 stepeni Celzijusa. U nedelju, 10. jula, smena sunca i oblaka koji će doneti pljuskove kiše sa grmljavinom. Vetar umeren severozapadni, temperatura bez bitnije promene – navodi Ristić.

 

Izvor: Informer

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt

Ekonomija

Poskupljuje kafa od 1. jula?!