Бићемо најхладнији и најкишовитији део Европе

Метеоролог Иван Ристић дао је детаљну временску прогнозу за наредне дане, а према његовим речима нестабилно време задржаће се до половине јула.

Промена времена која је кренула од уторка означава крај тропског таласа и долазак свежијег, пријатнијег, али променљивог времена које ће потрајати скоро све до половине јула.

Ристић најављује пад температуре од данас, а понегде су могући и пљускови.

У среду и четвртак, 6. и 7. јула, смена сунца и облака, у току дана уз локални развој облачности понегде пљускови кише са грмљавином. Ветар слаб повремено умерен северозападни. Максимална температура биће око просека за месец јул и кретаће се од 25 до 30 степени Целзијуса у нижим пределима и 15 до 20 степени Целзијуса на планинама.

Foto: Pixabay

Метеоролог наводи да нас у петак 8. јула очекује велико захлађење, те да ће Србија тог дана бити један од најхладнијих и најкишовитијих делова Европе.

У ноћи између четвртка и петка Војводину ће захватити ново јаче наоблачење са пљусковима кише, грмљавином и појачаним северозападним ветром. У петак, 08. јула, у целој земљи облачно, ветровито, свеже, повремено са кишом. Очекују се велике количине кише, па би сливнике требало очистити где је то могуће и тако смањити могућност поновних поплава. Максимална температура у већини места биће око 20 степени Целзијуса, тако да ће наша земља у петак бити један од најхладнијих и најкишовитијих делова Европе.

Према речима метеоролога Ристића нестабилно време задржаће се до 10. јула.

У суботу, 09. јула, прво на северу а до краја дана и у осталим деловима Србије престанак кише и смањење облачности, у поподневним часовима очекују се локални пљускови кише са грмљавином. Ветар умерен северозападни, максимална температура у мањем порасту у односу на петак и кретаће се између 20 и 25 степени Целзијуса. У недељу, 10. јула, смена сунца и облака који ће донети пљускове кише са грмљавином. Ветар умерен северозападни, температура без битније промене – наводи Ристић.

 

Извор: Информер

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: