Прети нам потоп

Након тропских дана, у петак се, према упозорењу Републичког хитрометеоролошког завода (РХМЗ), очекују обилне падавине.

У петак се на подручју јужне и источне Србије очекују обилне падавине са количином од 20 до 40 милиметара за 24 сата, локално и више„, наводе из РХМЗ.

Укупна количина падавина на месечном нивоу током најкишовитијих месеци је око 80 милиметара по квадратном метру. Дакле, очекује се да у петак, за само 24 сата, негде падне количина кише која иначе падне за пола месеца.

Foto: Arhiva

Данас су локално могуће краткотрајне временске непогоде праћене јаким пљусковима са великом количином падавина за кратко време, градом, јаким и олујним ветром, са највећом вероватноћом појаве на северу, западу и југозападу Србије, саопштио је РХМЗ.Сутра ће у Србији бити мало свежије, на северу и западу претежно сунчано.

На југу и истоку очекује се понегде краткотрајна киша или пљускови, а после подне разведравање. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку пре подне повремено и јак, северозападни. Јутарња температура од 15 до 21 степени, а највиша дневна од 27 до 30 степени.

У наредних седам дана биће осетно свежије. У четвртак претежно сунчано, у току ноћи на северу и западу, а у петак и у осталим крајевима претежно облачно са кишом, пљусковима и грмљавином, локално и обилним падавинама, нарочито на југу и истоку Србије.

У суботу и недељу променљиво облачно, на северу суво са сунчаним интервалима, у осталим крајевима местимично са кишом и пљусковима са грмљавином.

Од понедељка претежно сунчано, а само се у брдско-планинским пределима уз променљиву облачност очекују локални пљускови и грмљавина.

Извор: Телеграф

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: