На порталу еУправа од 2. октобра заказивање за PCR тест на лични захтев

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да је од данас, на порталу еУправа, омогућено електронско заказивање термина за PCR тестирање на лични захтев.

Фото: еУправа
Фото: еУправа

Грађани, страни држављани са одобреним боравком у нашој земљи, као и страни држављани без одобреног боравишта (туристи), могу на једноставан и брз начин да закажу термин у некој од 25 лабораторија у 22 града и општине у Србији.

Да би се користила услуга еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев није потребно да се грађани региструју на порталу еУправа, већ је довољно да покрену услугу овде.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило  Јовановић истакао је тим поводом да је на овај начин омогућено грађанима да на брз и једноставан начин закажу термин за себе и своју породицу, да не чекају у редовима и не одлазе у лабораторије без заказаног термина.

Он је рекао да се увођењем ове услуге такође смањује притисак на наше здравствене раднике, јер смањујемо време потребно за обављање административних послова и омогућавамо им да се додатно посвете пацијентима и свом позиву.

Како да закажете термин?

  • Покрените услугу еЗаказивање за PCR тестирање;
  • Укуцајте град, место или лабораторију у којој желите да се тестирате;
  • Понудиће Вам се календар са слободним терминима, где је потребно да одаберете жељени;
  • Са леве стране, уколико та лабораторија пружа опцију, одаберите број лица за које желите да закажете термин;
  • Појавиће Вам се прозор за унос података о лицу које се тестира;
  • Одаберите да ли је лице које се тестира наш држављанин или туриста;
  • Кликом на дугме закажи заказујете термин у жељеној лабораторији и добијате преглед уплатнице са трошковима које је потребно да измирите пре тестирања;
  • Потврду да сте успешно заказали термин добијате на имејл који сте навели, као и СМС поруку.

Услуга је тренутно доступна у следећим градовима и општинама: Београд, Нови Сад, Суботица, Ниш, Шабац, Чачак, Ужице, Ћуприја, Сремска Митровица, Пожаревац, Пирот, Панчево, Лесковац, Крушевац, Краљево, Крагујевац, Косовска Митровица, Кикинда, Зрењанин, Зајечар, Врање и Ваљево.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: