Наставак сарадње са Данском на увођењу социјалне карте

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеном амбасадорком Краљевине Данске Сузан Шајн, којој је том приликом пожелео успешан почетак дипломатског мандата у Србији.

Министар Ђорђевић, фото: Нишке новине

Ђорђевић је нагласио да ресорно министарство има добру сарадњу са Данском, као и да ће настојати да у наредном периоду билатералне односе подигне на још виши ниво.

У претходном периоду, како је додао, акценат је био на упознавању са данским системом социјалне карте, при чему наша земља марљиво ради на припреми и увођењу тог система, који се изводи у три фазе.

Прва фаза је завршена, а у другој се очекује усвајање закона о социјалној карти, које ће ући у скупштинску процедуру након формирања нове владе, истакао је министар.

Он је навео да је Србија захвална Данској на континуираној подршци у преговарачком процесу за чланство у ЕУ, и изразио наду да ће ангажовање амбасадорке Шајн допринети већем интересовању данских компанија за нашу земљу, која нуди одличне услове за пословање.

Амбасадорка Шајн је поручила да ће током свог мандата настојати да пружи подршку процесу увођења социјалне карте у Републици Србији и да ће тежити томе да доведе што више данских компанија у нашу земљу.

Србија је уређена и организована земља, која има потенцијал да привуче стране инвеститоре и као таква сигурно ће у што скоријем року имплементирати и социјалну карту, чиме ће се грађанима додатно обезбедити остваривање свих њихових права на бржи и лакши начин, рекла је она.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: