МИЛЕТИЋ РАЗГОВАРАО СА МИНИСТРОМ ЈОВАНОВИЋЕМ: Брз интернет до сваког села на југоистоку Србије! (ФОТО)

Народни посланик Милија Милетић се састао са министром информисања и телекомуникација Михаилом Јовановићем са којим је разговарао о пројекту широкопојасног интернета у рурарним срединама.

Милетић је на састанку истакао проблем недостатка интернета у рурарним крајевима и потребу за увођењем широкопојасног интернета којим би било обезбеђено да се помогне овим изопштеним местима како би била у складу са временом у коме живимо.
Недостатак интернета је велики проблем у малим и неразвијеним местима, као што су општине Сврљиг, Бела Паланка, Гаџин Хан… Кроз општину Сврљиг се простире пут до Старе планине, а да бисмо стигли до „крова Србије“, како се назива ова планина, пролазимо крај сврљишких села. Недоступност интернета је велики проблем села у општини Сврљиг, што заједничким радом можемо превазићи увођењем широкопојасног интернета – рекао је Милетић на састанку у Министарству информисања и телекомуникација.

Фото: Т.С

Министар Јовановић се сложио са народним послаником да је интернет основно људско право и да ће се залагати да интернет буде доступан сваком грађанину и грађанки који живе у неразвијеним подручјима у Србији.

Како је Милетић на састанку навео, интернет ће бити потребан сваком човеку на селу јер од пролећа почиње са радом нови информациони систем е-аграр који се уводи да би пољопривредници лакше регистровали газдинства, онлајн подносили захтеве за подстицаје, али и брже одобравање и исплата субвенција.

Јовановић је најавио посету Сврљигу и југоистоку Србије и поручио да је циљ да свако насеље у Србији има могућност приступа брзом интернету и изједначавање услова живота у урбаним и рурарним срединама.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: