MILETIĆ RAZGOVARAO SA MINISTROM JOVANOVIĆEM: Brz internet do svakog sela na jugoistoku Srbije! (FOTO)

Ministar Jovanović i Milija (2)

Narodni poslanik Milija Miletić se sastao sa ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem sa kojim je razgovarao o projektu širokopojasnog interneta u rurarnim sredinama.

Miletić je na sastanku istakao problem nedostatka interneta u rurarnim krajevima i potrebu za uvođenjem širokopojasnog interneta kojim bi bilo obezbeđeno da se pomogne ovim izopštenim mestima kako bi bila u skladu sa vremenom u kome živimo.
Nedostatak interneta je veliki problem u malim i nerazvijenim mestima, kao što su opštine Svrljig, Bela Palanka, Gadžin Han… Kroz opštinu Svrljig se prostire put do Stare planine, a da bismo stigli do „krova Srbije“, kako se naziva ova planina, prolazimo kraj svrljiških sela. Nedostupnost interneta je veliki problem sela u opštini Svrljig, što zajedničkim radom možemo prevazići uvođenjem širokopojasnog interneta – rekao je Miletić na sastanku u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Foto: T.S

Ministar Jovanović se složio sa narodnim poslanikom da je internet osnovno ljudsko pravo i da će se zalagati da internet bude dostupan svakom građaninu i građanki koji žive u nerazvijenim područjima u Srbiji.

Kako je Miletić na sastanku naveo, internet će biti potreban svakom čoveku na selu jer od proleća počinje sa radom novi informacioni sistem e-agrar koji se uvodi da bi poljoprivrednici lakše registrovali gazdinstva, onlajn podnosili zahteve za podsticaje, ali i brže odobravanje i isplata subvencija.

Jovanović je najavio posetu Svrljigu i jugoistoku Srbije i poručio da je cilj da svako naselje u Srbiji ima mogućnost pristupa brzom internetu i izjednačavanje uslova života u urbanim i rurarnim sredinama.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom