Усвојен програм распореда коришћења субвенција за хотелијере

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Програм распореда коришћења субвенција за подршку раду хотелске индустрије Србије због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести COVID–19 изазване вирусом SARS – COV2.

Хотел, илустрација, фото: Пиксабеј
Хотел, илустрација, фото: Пиксабеј

Програмом су обухваћени хотели у приватном власништву у 67 општина и градова у Србији, којима ће бити додељене субвенције у износу од по 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици, односно по свакој соби, у динарској противвредности.

Хотелијери губе право на коришћење ових субвенција уколико смање број запослених за више од 10 одсто у периоду од 15. августа до 31. децембра 2020. године.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавиће јавни позив за подношење захтева од 1. до 15. септембра 2020. године, који ће бити објављен на званичној интернет презентацији Министарства.

Влада Србије одлучила је да усвоји програм субвенција како би очувала хотелијерство и запослене у том сектору, који је током пандемије претрпео велике губитке и тиме доведен на ивицу опстанка.

На седници је одлучено да се формира Радна група за припрему и организовање наградне игре, која ће бити одржана 2020. године са циљем подизања свести грађана о важности борбе против сиве економије.

Претходна наградна игра „Узми рачун и победи“, организована са истим циљем, мотивисала је велики број грађана да у њој учествује и дала резултате на том пољу.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: