Држава се озбиљно припрема за други талас пандемије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је сада преломни тренутак за излазак Србије из другог пика епидемије и да треба задржати садашњи ниво дисциплине у поштовању мера како бисмо били спремни за други талас на јесен, када се очекује јачи удар коронавируса.

Ана Брнабић, фото: ТВ Пинк
Ана Брнабић, фото: ТВ Пинк

Брнабић је у изјави новинарима у Нишу, након отварања лабораторије “Ватрено око“, истакла да држава прави план за јесен и да ће бити формиран тим стручњака који ће обићи све лабораторије за тестирање на COVID-19 како би се утврдило шта још треба набавити од агенаса, тестова и лабораторијског материјала.

Такође, тим Српског лекарског друштва и Медицинског факултета обићи ће микробиолошке лабораторије и проценити где још може да се ради тестирање на коронавирус, а додатно ће се помоћи лабораторији у Косовској Митровици, рекла је она.

Премијерка је подсетила на то да је Ниш у другом пику коронавируса много боље прошао него у првом, што говори о томе да су грађани били дисциплинованији и да ћемо као друштво спремније дочекати јесен.

Она је истакла да је у другом пику ситуација била много комплекснија у Врању и околини, али да је и тамо сада мирније, те да тај град више није у првих 15 по броју заражених.

Брнабић је изразила захвалност грађанима на дисциплини и придржавању мера и поручила им да наставе да се тако понашају.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: