Slovačka donirala Srbiji 320.000 vakcina protiv COVID-19

Vlada Republike Srbije saopštila je da je iz Republike Slovačke danas u Srbiju dopremljena donacija vakcina proizvođača „Fajzer“ protiv zarazne bolesti COVID-19, a koja se sastoji od 300.000 doza bivalentne vakcine prilagođene varijanti Omikron (BA.4/5) i 20.000 doza originalne vakcine protiv COVID-19.

Vakcina, ilustracija, foto: piksabaj
Vakcina, ilustracija, foto: piksabaj

Vlada Srbije zahvalila je slovačkom ministarstvu zdravlja na ovoj vrednoj donaciji, za koju verujemo da će pomoći u zaštiti zdravlja svih građana naše zemlje.

Kontigent vakcina, koji je danas stigao u našu zemlju, uskoro će se naći u ambulantama i počeće njihova primena.

Vlada podseća na to da je vakcinacija jedini specifičan i dokazano efikasan način sprečavanja pojave teških formi bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda, naročito kod najosetljivih kategorija stanovništva, kao što su stariji od 50 godina i osobe sa oslabljenim imunitetom iz bilo kog razloga.

Vakcinacija je vid odgovornog ponašanja prema sebi, sopstvenom zdravlju i zdravlju svojih najmilijih. Na svim punktovima za vakcinisanje u Srbiji u svakom trenutku postoji dovoljna količina vakcina, a ovom prilikom još jednom apelujemo na građane da budu odgovorni i da se vakcinišu.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

POČINJE NAJSTARIJI TURNIR U MALOM FUDBALU – 300.000 DINARA JE PRVA NAGRADA!

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt