Забрана изласка из кућа од 20 часова до 5 ујутру!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Србија уводи не тако популарне мере које ће сачувати земљу и право на будућност, а ради се о забрани изласка из кућа и то лицима од 65 година, као и свим осталим лицима после 20 часова до 5 ујутру. 

Председник Вучић, фото: М.Миладиновић
Председник Вучић, фото: М.Миладиновић

Једино до чега нам је стало да сачувамо људске животе у нашој земљи и да сачувамо право на будућност, рекао је Вучић.

ЗАБРАНА ИЗЛАСКА ЛИЦИМА СТАРИЈИМ ОД 65 ГОДИНА

Он је најавио да сутра у 10 часова у свим урбаним срединама ступа на снагу апсолутна забрана изласка из кућа свим лицима старијим од 65 година, док ће у сеоским срединима лицима старијим од 70 година бити забрањен излазак, сеоске средине до 5000 становника.

Жаришта заразе су градови, за сада три града значајно су погођена – Београд, Кикинда и Ниш, нешто мање је погођен Чачак, поручио је Вучић.

Вучић је поручио да ће Влада организовати локалне самоуправе свуда где је могуће како би покушали да дођу до свих домова, преко младих људи до 25 година, како се то радило у другим земљама које су погођене овим вирусом.

ПЕНЗИОНЕРИ ЋЕ ПАЗАРИТИ НЕДЕЉОМ

Отоврићемо продавнице за пензионере који не могу да добију помоћ, отворићемо и супермаркете за пензионере недељом од 4 до 7 када нема никог на улици по посебним правилима уз обезбеђену маску и додатну заштиту и да тиме гарантујемо да нико не сме да остане гладан и без ствари које су потребне, поручио је Александар Вучић.

ЗАБРАНА КРЕТАЊА СВИМ ЛИЦИМА ОД 20 ЧАСОВА ДО 5 САТИ УЈУТРУ!

Друга мера тиче се свих остали од сутра од 20 до 5 свакога дана уводи се забрана кретања свим лицима од 0 до билокојег старосног доба, нико не сме да буде на улици сем надлежних органа који су на задатку и који су у трећој смени.

НЕВЕРОВАТАН ПОДАТАК: 

  • 35.836 лица дошло је из иностранства за дан и по у Србију!
  • 5954 полиција је пронашла код куће
  • 1653 није пронађено код куће

ОДАКЛЕ ЈЕ СТИГЛА КОРОНА

У НИШ – ПРЕКО ЛУГАНА
У КИКИНДУ – ПРЕКО МИЛАНА
У БЕОГРАД – ПРЕКО МИЛАНА
У ЧАЧАК – ПРЕКО МИЛАНА 

ИЗБОРИ СЕ ПРЕКИДАЈУ, НЕ ТЕКУ НИКАКВЕ ИЗБОРНЕ РАДЊЕ!

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: