VSS

Predsedniku GO Pantelej najviše priznanje ,,Zlatni orao“

Grb Pantelej

Predsednik GO Pantelej, foto: M.M.
Predsednik Vasiljević, foto: M.Miladinović

Predsedniku Gradske opštine Pantelej, Bratimiru Vasiljeviću uručeno je u Beogradu najviše priznanje „Zlatni orao“ koje Vazduhoplovni savez Srbije, jednom godišnje, dodeljuje ličnostima i institucijama koje su svojim delovanjem doprineli razvoju vazduhoplovstva u Srbiji.

Prema Odluci Upravnog odbora VSS ovo prestižno priznanje dodeljeno je predsedniku Vasiljeviću za lično angažovanje, posvećenost i celokupnu podršku ispoljenu u 2019.godini tokom organizaciono-tehničkih priprema i održavanja Predevropskog prvenstva u paraglajdingu čiji su domaćini bili Gradska opština Pantelej i grad Niš.

Na temeljima dobre saradnje i uspešne organizacije prethodnih takmičenja evropskog i svetskog ranga koja se od 2017.godine u kontinuitetu održavaju na ovim prostorima, poletište Višegrad stena iznad Oreovca u Opštini Pantelej postalo je jedno od tri najatraktivnijih mesta na svetskoj mapi paraglajding odredišta.

Zahvaljujući tome i nesebičnom zalaganju predsednika Vasiljevića, Međunarodna aeronautička federacija poverila je Vazduhoplovnom savezu Srbije organizaciju ovogodišnjeg Evropskog prvenstva koje će se održati krajem jula na Višegrad steni. Kako je naglašeno na današnjoj svečanosti proglašenja najboljih sportista Vazduhoplovnog saveza Srbije za 2019. i zaslužnih ličnosti za razvoj vazduoplovstva, predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević je jedan od tri dosadašnja dobitnika ovog prestižnog priznanja za zasluge i na ponos.

Izvor: GO Pantelej

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobro došli

TOP 5 Lokacija koje treba obići u Nišu

Vremenska

NARANDŽASTI METEO ALARM: Veoma toplo – biće još toplije

22 km

Početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Hronika

Uhapšeno osam osoba zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja