Otkrivena spomen ploča herojima sa Košara

Na dan kada je pre 22 godine, 9. aprila 1999. godine otpočela bitka na Košarama, kao gest zahvalnosti i sećanja na žrtve otkrivena je spomen ploča na bulevaru koji će i nositi naziv po junacima sa Košara.

Foto: GO Pantelej
Foto: GO Pantelej

Spomen ploču su otkrili gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski i borac sa Košara Darko Anđelković, jedan od inicijatora, a otkrivanju su prisustvovali gradski zvaničnici, komandant Kopnene Vojske Srbije general-potpukovnik Milosav Simović, najviši predstavnici Policijske uprave u Nišu, ruske ambasade, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, gradskih opština, predstavnici niške eparhije, ratni veterani i porodice poginulih heroja u ratu 1999. godine.

Ovim povodom govore su održali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, tadašnji komandant Prištinskog korpusa general Vladimir Lazarević,  komandant sa Košara pukovnik Ljubinko Đurković i starešina 63. padobranske brigade pukovnik Vidoje Kovačević.

Zahvalnice su, pored gradonačelnice dobili gradski većnik Nenad Stanković i jedan od inicijatora za postavljanje spomen ploče, Bojan Marinković, odbornik u Skupštini Gradske opštine Pantelej i predsednik Odbora za mandatno-imunitetska pitanja.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Vera

Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Velika suma novca! ! !

Doljevčanin stekao sedam miliona evra utajom poreza i prevarama u Nemačkoj! UHAPŠEN U NIŠU

Politika je...

SVRLJIG: Na lokalne izbore u koaliciji SNS-SPS-ZAVETNICI

Obaveštenje za vozače

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta