Откривена спомен плоча херојима са Кошара

На дан када је пре 22 године, 9. априла 1999. године отпочела битка на Кошарама, као гест захвалности и сећања на жртве откривена је спомен плоча на булевару који ће и носити назив по јунацима са Кошара.

Фото: ГО Пантелеј
Фото: ГО Пантелеј

Спомен плочу су открили градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и борац са Кошара Дарко Анђелковић, један од иницијатора, а откривању су присуствовали градски званичници, командант Копнене Војске Србије генерал-потпуковник Милосав Симовић, највиши представници Полицијске управе у Нишу, руске амбасаде, Српско-руског хуманитарног центра, градских општина, представници нишке епархије, ратни ветерани и породице погинулих хероја у рату 1999. године.

Овим поводом говоре су одржали градоначелница Ниша Драгана Сотировски, тадашњи командант Приштинског корпуса генерал Владимир Лазаревић,  командант са Кошара пуковник Љубинко Ђурковић и старешина 63. падобранске бригаде пуковник Видоје Ковачевић.

Захвалнице су, поред градоначелнице добили градски већник Ненад Станковић и један од иницијатора за постављање спомен плоче, Бојан Маринковић, одборник у Скупштини Градске општине Пантелеј и председник Одбора за мандатно-имунитетска питања.

 

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379