Dobra vest

Potpisan sporazum o finansiranju radova za završetak crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu

Sv. Vasilije Ostroški, foto: Niške novine

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković potpisao je danas sporazum sa Eparhijom niškom, kojim Ministarstvo obezbeđuje deo novčanih sredstava za završetak ukrašavanja kripte hrama Svetog Vasilija Ostroškog u niškom naselju Duvanište.

Selaković je tom prilikom poručio da će ovim činom kripta dobiti epitet spomen-kripte, jer će se u njoj postaviti mermerne ploče sa imenima svih naših pripadnika vojske, policije i službi bezbednosti koji su svoje živote dali u odbrani otadžbine na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, u kripti će biti imena ne samo onih koji su poginuli braneći otadžbinu na Kosovu i Metohiji u vreme NATO agresije 1999. godine, već i u periodu pre toga, u vreme oružane pobune albanskih terorista, ali i u slučaju stradalih srpskih vojnika i policajaca u Kopnenoj zoni bezbednosti 2001. godine.

Selaković je podsetio na to da je resorno ministarstvo, u okviru koga radi Sektor za boračko-invalidsku zaštitu, zaduženo za negovanje kulture sećanja, za brigu o srpskim borcima, ratnim vojnim invalidima, ali i palim borcima.

I upravo u tom smislu, ulazimo u realizaciju ove ideje koja za cilj ima da na jednom mestu popiše i upiše za večnost imena onih koji su dali svoje živote boreći se za Kosovo i Metohiju, rekao je ministar.

On je izrazio nadu da će spomen-kripta ugledati svetlo dana do 24. marta sledeće godine, kada će se obeležavati 25. godišnjica stradanja srpskog naroda u NATO agresiji.

(Vlada Srbije)

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom