Lepa vest

Niš postaje zeleniji uz 750 nova stabla u okviru akcije „Čuvajmo 02 zajedno“

Tuje, sadnja, foto: Grad Niš

Grad Niš je obogaćen sa 750 novih tuja, zahvaljujući donaciji Banke Poštanska štedionica u okviru akcije pošumljavanja gradova pod nazivom „Čuvajmo 02 zajedno“.

Donirane tuje će biti zasađene duž ograda na razdelnim ostrvima duž niških saobraćajnica, doprinoseći dodatnom ozelenjavanju ovih prostora. Prve tuje iz donacije već su zasađene na razdelnom ostrvu gde je postavljena i zaštitna ograda u prometnoj ulici Blagoja Parovića kod Tržnog centra Delta planet i novog parka.

Sa novim stablima, Niš postaje lepši i zeleniji grad, a vazduh čistiji. U saradnji sa društveno odgovornim preduzećima, čuvamo prirodu i kiseonik. Ovo je pravi način da se podsetimo koliko je važno brinuti o očuvanju životne sredine i sigurnosti u saobraćaju, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je zajedno sa svojim saradnicima i donatorima zasadila prve tuje.

Sotirovski je dodala da se na ovaj način nastavlja sa ozelenjavanjem grada, pri čemu za svako posečeno drvo biva zasađeno nekoliko novih.

Iz Banke Poštanska štedionica poručuju da je ovo jedan od načina da pokažu svoju društvenu odgovornost i brigu o očuvanju životne sredine. Ističu da akcija ne bi bila moguća bez građana koji su se opredelili za ovu banku i pozivaju druge da im se pridruže u pošumljavanju gradova u Srbiji. Akcija je pokazala svoj uspeh i produžena je do kraja 2023. godine.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom