Inspekcija

KONTROLA: Od 25 analiziranih uzoraka meda – 22 falsifikata

Med, ilustracija, foto: pixabay.com

Nakon što su mediji objavili da je od 25 analiziranih uzoraka meda čak 22 falsifikata, veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda. Ovi rezultati su došli iz laboratorije koja nije ovlašćena za službene kontrole, stoga se preporučuje da se rezultati analize uzmu sa rezervom, a nakon vanrednih kontrola Ministarstvo će objaviti zvanične nalaze.

U redovnim kontrolama koje veterinarska inspekcija sprovodi svakodnevno, do sada nije bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode o falsifikatima. Ipak, Ministarstvo prepoznaje problem falsifikovanja meda koji je bio prisutan u prošlosti i koji su uspeli značajno suzbiti pojačanim kontrolama u proizvodnji i prometu meda.

Ministarstvo ističe svoj cilj da potrošačima obezbedi bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove. Naglasak je na tačnim informacijama o sastavu i poreklu proizvoda koje treba da se nalaze u deklaracijama proizvoda. Uspostavljanje kontrole kvaliteta meda je ključno za zaštitu potrošača i integritet tržišta meda.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)