Inspekcija

KONTROLA: Od 25 analiziranih uzoraka meda – 22 falsifikata

Med, ilustracija, foto: pixabay.com

Nakon što su mediji objavili da je od 25 analiziranih uzoraka meda čak 22 falsifikata, veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda. Ovi rezultati su došli iz laboratorije koja nije ovlašćena za službene kontrole, stoga se preporučuje da se rezultati analize uzmu sa rezervom, a nakon vanrednih kontrola Ministarstvo će objaviti zvanične nalaze.

U redovnim kontrolama koje veterinarska inspekcija sprovodi svakodnevno, do sada nije bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode o falsifikatima. Ipak, Ministarstvo prepoznaje problem falsifikovanja meda koji je bio prisutan u prošlosti i koji su uspeli značajno suzbiti pojačanim kontrolama u proizvodnji i prometu meda.

Ministarstvo ističe svoj cilj da potrošačima obezbedi bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove. Naglasak je na tačnim informacijama o sastavu i poreklu proizvoda koje treba da se nalaze u deklaracijama proizvoda. Uspostavljanje kontrole kvaliteta meda je ključno za zaštitu potrošača i integritet tržišta meda.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest!

Završeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija–Bugarska

Šta mislite o tome?

MEDIJI: Engleska – Srbija, meč visokog rizika?!

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama