Sastanak

Prihvaćen predlog boraca – evo o čemu je reč

Sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja, foto: Grad Niš, zvanični sajt

Na poslednjoj sednici Saveta za rad sa boračkim udruženjima Grada Niša, razmatran je i jednoglasno usvojen značajan predlog koji će direktno koristiti borcima koji su dali svoj doprinos zaštiti i stabilnosti zemlje.

Predlog je bio da se računi za komunalne troškove, uključujući utrošenu vodu i odvoz smeća, umanje za 20 odsto za borce, pod uslovom da odbornici Grada Niša prihvate ovu inicijativu.

Ova odluka ima za cilj da olakša finansijski teret borcima koji su svojim hrabrim delovanjem doprineli zajednici i državi.

Važno je napomenuti da se ova olakšica neće primenjivati na one borce koji već uživaju u umanjenju od 5 do 40 posto na komunalne usluge kao korisnici socijalne pomoći i nalaze se na evidenciji Centra za socijalni rad.

Odlučeno je da se primena ove odluke započne sa decembarskim računima, omogućavajući borcima da uštede na svojim komunalnim troškovima tokom hladne zimske sezone. Kako bi ostvarili ovo pravo, borci koji žele da koriste olakšicu moraju posedovati Rešenje o statusu boraca ili Boračku legitimaciju. Osim toga, neophodno je da imaju ličnu kartu sa očitom adresom stanovanja na koju stižu računi za komunalne usluge ili odgovarajući dokaz o prebivalištu.

Ova inicijativa naglašava važnost podrške i priznanja za borcima koji su se žrtvovali za svoju zemlju, a njenom implementacijom grad pokazuje svoju zahvalnost prema njima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom