Ujedinjena seljačka stranka obeležila 23 godine od osnivanja

Ujedinjena seljačka stranka danas je konvencijom, a prethodno i sastankom najviših stranačkih organa, obeležila 23 godine od osnivanja.

Ujedinjena seljačka stranka, Konvencija
Ujedinjena seljačka stranka, Konvencija

Spajanjem tri male seljačke stranke, 2000. godine, u Beogradu, je nastala Ujedinjena seljačka stranka. Od tada do danas, Ujedinjena seljačka stranka okuplja radnike i ljude koji žive na selu, boreći se za njihov bolji život.

Svečanoj konvenciji povodom obeležavanja 23. rođendana Ujedinjene seljačke stranke prisustvovalo je preko 500 gostiju iz cele Srbije.

U ime Srpske napredne stranke prisustvovala je narodna poslanica Nevena Đurić, ispred Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović, narodni poslanik Bratimir Vasiljević, Mile Vukićević predstavnik Udruženja penzionera, kao i Nenad Stanković ispred Grada Niša.

Prisutnima se obratila narodna poslanica i potpredsednica SNS, Nevena Đurić, koja je poručila da su USS i SNS dugogodišnji partneri u borbi za bolji život građana:

– Važno nam je što ste toliko godina naši partneri, srećan 23. rođendan. Mora se još dosta ulagati u jugoistok Srbije, ali, važno je napomenuti da Niš ima nov Klinički centar, da je završen Koridor 10, sedam fabrika je otvorio samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić – kazala je Đurić i dodala:

– Predsednik Vučić je upoznat sa svakim problemom. Najavljeno je povećanje subvencija za mleko i subvencija po grlu i to su odlične vesti – poručila je Đurić okupljenima.

Da je Ujedinjena seljačka stranka dugogodisnji partner, poručio je i prof. dr Jahja Fehratović potpredsednik Stranke pravde i pomirenja.

– Ujedinjena seljačka stranka i Stranka pravde i pomirenja imaju svojih zajedničkih težnji. I mi, u Pešteru, imamo veoma zapuštena sela kojima treba pomoć države i na tome moramo zajednički raditi. Zajedno sa SNS smo se našli na putu očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti – poručio je Fehratović.

Vladimir Ilić je u ime Pokreta socijalista čestitao 23. rođendan:

– Zajedno ćemo se, rame uz rame, boriti za bolji život radnika i seljaka – kazao je Ilić.

Tatjana Lazarević, predsednica Foruma žena USS je poručila da su žene „stub“ svake porodice, ali i ove stranke.

Lazarevićeva je istakla značaj dejstvovanja Ujedinjene seljačke stranke na selu, zajedno sa Forumom žena koji je veoma aktivan na teritoriji svrljiške opštine, ali i u drugim opštinama i gradovima.

Na kraju konvencije prisutnim gostima obratio se domaćin, predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Milija Miletić.

Miletić je istakao da je zadovoljan saradnjom sa svojim koalicionim partnerima i da se borba za bolji položaj sela i seljaka, ali i malih gradova i opština poput Svrljiga, Knjaževca, Bele Palanke, Gadžinog Hana, Aleksinca, Merošine i sl. nastavlja, te da će se svim srcem boriti za jugoistok Srbije, kako je to i do sada činio.

– Naša politika jeste mir i stabilnost. Potreban nam je mir i potrebna nam je stabilnost, poručio je Miletić.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji