Уједињена сељачка странка обележила 23 године од оснивања

Уједињена сељачка странка данас је конвенцијом, а претходно и састанком највиших страначких органа, обележила 23 године од оснивања.

Уједињена сељачка странка, Конвенција
Уједињена сељачка странка, Конвенција

Спајањем три мале сељачке странке, 2000. године, у Београду, је настала Уједињена сељачка странка. Од тада до данас, Уједињена сељачка странка окупља раднике и људе који живе на селу, борећи се за њихов бољи живот.

Свечаној конвенцији поводом обележавања 23. рођендана Уједињене сељачке странке присуствовало је преко 500 гостију из целе Србије.

У име Српске напредне странке присуствовала је народна посланица Невена Ђурић, испред Странке правде и помирења Јахја Фехратовић, народни посланик Братимир Васиљевић, Миле Вукићевић представник Удружења пензионера, као и Ненад Станковић испред Града Ниша.

Присутнима се обратила народна посланица и потпредседница СНС, Невена Ђурић, која је поручила да су УСС и СНС дугогодишњи партнери у борби за бољи живот грађана:

– Важно нам је што сте толико година наши партнери, срећан 23. рођендан. Мора се још доста улагати у југоисток Србије, али, важно је напоменути да Ниш има нов Клинички центар, да је завршен Коридор 10, седам фабрика је отворио само председник Србије Александар Вучић – казала је Ђурић и додала:

– Председник Вучић је упознат са сваким проблемом. Најављено је повећање субвенција за млеко и субвенција по грлу и то су одличне вести – поручила је Ђурић окупљенима.

Да је Уједињена сељачка странка дугогодисњи партнер, поручио је и проф. др Јахја Фехратовић потпредседник Странке правде и помирења.

– Уједињена сељачка странка и Странка правде и помирења имају својих заједничких тежњи. И ми, у Пештеру, имамо веома запуштена села којима треба помоћ државе и на томе морамо заједнички радити. Заједно са СНС смо се нашли на путу очувања мира, безбедности и стабилности – поручио је Фехратовић.

Владимир Илић је у име Покрета социјалиста честитао 23. рођендан:

– Заједно ћемо се, раме уз раме, борити за бољи живот радника и сељака – казао је Илић.

Татјана Лазаревић, председница Форума жена УСС је поручила да су жене „стуб“ сваке породице, али и ове странке.

Лазаревићева је истакла значај дејствовања Уједињене сељачке странке на селу, заједно са Форумом жена који је веома активан на територији сврљишке општине, али и у другим општинама и градовима.

На крају конвенције присутним гостима обратио се домаћин, председник Уједињене сељачке странке и народни посланик у Народној Скупштини Републике Србије Милија Милетић.

Милетић је истакао да је задовољан сарадњом са својим коалиционим партнерима и да се борба за бољи положај села и сељака, али и малих градова и општина попут Сврљига, Књажевца, Беле Паланке, Гаџиног Хана, Алексинца, Мерошине и сл. наставља, те да ће се свим срцем борити за југоисток Србије, како је то и до сада чинио.

– Наша политика јесте мир и стабилност. Потребан нам је мир и потребна нам је стабилност, поручио је Милетић.

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: