SRBIN KORISTIO 29 IDENTITETA: Ušao u stan i ukrao OVO iz jastučnice

Srbin (30) osuđen je pred sudom u Belgiji na dve godine zatvora zbog krađe vrednog nakita iz jedne kuće u Briju. Sud mu je presudom naložio i da plati novčanu kaznu od 800 evra, ali i da plati odštetu u visini od 20.413 evra.
Utvrđeno je da je 24. decembra 2020. između 18.30 i 19 sati provalio u jedan stan u potkrovlju u gradu Bri. U pljački su učestvovale tri osobe dok ih je četvrti saučesnik čekao u kolima – prenosi portal nieunjsblad.be.

Foto: Pixabay

Provalnici su betonskim ivičnjakom razbili staklo na vratima terase, upali u stan i izvršili premetačinu. Preturili su sve ormare i fioke, pronašli veliku količinu zlatnog nakita, uključujući pet pari minđuša, narukvicu, dve ogrlice, više komada prstenja, a iz stana su odneli i garderobu, kao i 300 evra pronađenih u jastučnici.

Pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera, na kojima se vidi da te večeri oko zgrade kruži automobil, poljskih ili rumunskih registarskih oznaka. Iz njega su izašla četvorica muškaraca, od kojih su trojica otišla u stan. Kada su se dvadeset minuta kasnije vratili do automobila, jedan od njih je nosio belu torbu – otkriveno je tokom suđenja.

Srbin, koji je kako navodi belgijski portal, koristio čak 29 različitih identiteta uhapše je pošto je ostavio svoj DNK na staklenim krhotinama vrata terase, jer se najverovatnije posekao. Ostali muškarci, koji se vide na snimku, nisu identifikovani.

 

 

Izvor: Kurir.rs

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja